Deras besked om nästa säsong

Precis som vanligt är det många klubbar som vill värva Rimforsas radarpar Tobias Claesson och Marcus Karlsson. Nu kan de ge upp. "Vi har bestämt oss. Vi stannar i Rimforsa."

Tobias Claesson och Marcus Karlsson har lämnat klartecken till en fortsättning i Rimforsa IF.

Tobias Claesson och Marcus Karlsson har lämnat klartecken till en fortsättning i Rimforsa IF.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2019-05-10 09:05

Den gångna säsongen var Rimforsa ytterst nära att gå upp i division ett. Allt avgjordes i den sista omgången – där RIF tappade en 5–1-ledning mot värsta konkurrenten Solfjäderstaden.

– Nu har jag släppt den matchen, men det tog ett tag. I början var det en del mardrömmar, säger Tobias Claesson som bokfördes för totalt 87 poäng (59+28) i division två.

Under våren är det flera klubbar som har hört av sig till Claesson. Bland annat är det tre elitklubbar i Norge som har visat intresse för honom och Marcus Karlsson.

– Det har varit ungefär samma intresse som tidigare år. Vi hade funderingar på att åka till Oskarshamn och testträna med Craftstaden, men nä, vi skippar det. Nu har vi definitivt bestämt oss för att stanna i Rimforsa.

Allt tyder på att RIF kommer få ett starkt lag även den kommande säsongen. Tidigare har viktige backen Jacob Sigfridsson lämnat klartecken till en fortsättning.

– Vad jag vet är det bara Ricky Gustafsson (Vimmerby) som ska lämna. Sedan har "Buken" (Robin Gustafsson) meddelat att han ska sluta. I övrigt verkar det som att alla kör på, säger Tobias Claesson.

Är det några nyförvärv på gång?

– Jag vet att Philip Carling ska träna med oss när vi kör igång igen efter sommaren. Han är väldigt duktig.

Nästa säsong kommer Rimforsa spela sina matcher i den nybyggda Hackelhallen, intill riksvägen.

– Det blir riktigt kul. Hallen är en anledning till att det känns självklart att fortsätta i Rimforsa, säger Tobias Claesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!