Debut i SSL: "Livet är jobb och innebandy"

På lördag gör Greta Koponen debut på högsta nivå med Jönköpings IK i SSL. "Det mesta i livet kretsar kring jobb och innebandy nu och jag trivs väldigt bra med det", säger hon.

Greta Koponen ska göra debut i Superligan med Jönköpings IK i helgen.

Greta Koponen ska göra debut i Superligan med Jönköpings IK i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-09-17 19:00

Efter förra säsongen kom nyheten att Jönköpings IK värvat Greta Koponen från Vimmerby för spel i Svenska Superligan. På lördag är hon redo för debut på högsta nivå och även om laget är nederlagstippat på förhand tror Greta att det kan bli bra.

– Det är inte många som tror på oss, men det spelar ingen roll för oss i laget utan vi får ta det som tändvätska istället, säger hon.

Hur har det sett ut på försäsongen?

– Vi har spelat ett antal träningsmatcher och cuper med en 7–6-vinst mot seriekonkurrenten Täby som främsta merit. Annars har det blivit mycket förluster, men samtidigt har vi haft många spelare som inte varit tillgängliga så jag vet att vi kan mycket bättre när vi har fullt manskap.

Vad är den stora skillnaden att spela på så hög nivå?

– Det går så mycket fortare med klubba och boll och är ett helt annat tempo i spelet. Sedan har det tagit ett tag för mig att komma in i innebandytänket ute på planen eftersom jag inte spelat på så pass länge, säger Greta som bor och jobbar i Jönköping och trivs med livet.

– Det mesta kretsar kring innebandy och jobbet. Det är träningar nästan varje kväll och till vardags jobbar jag på en skola.

På lördag är det dags för seriepremiär för Jönköping som ställs mot flerfaldiga mästarlaget Rönnby från Västerås på hemmaplan. Ett lag som JIK förlorade med 13–0 mot på försäsongen.

– Det kommer att bli tufft i premiären, men nu ska vi ge dem en rejäl match i alla fall. Kan vi bara ta lite poäng i början på säsongen och få med oss lite självförtroende så ska vi se till att hålla oss kvar i serien.

JIK tog 15 poäng på sex matcher i Superligan ifjol och kom sist i serien, men hängde kvar tack vare att damallsvenskan ställdes in och inga lag kunde flyttas upp.

Greta Koponen är en av flera med bakgrund i Vimmerby som är aktiva i lag på innebandyns elitnivå. I herrarnas Superliga återfinns Jesper Alm i Linköping som börjar serien med bortamatch mot nykomlingen Hagunda på lördag. I FBC Kalmarsund finns Henrik Milton i ledarstaben och de har också premiär på lördag hemma mot Team Thoréngruppen.

I Allsvenskan Södra för herrar gör två tidigare VIBK-tränare comeback den här säsongen. Mikael Hill leder Fagerhult Habo och Johan Astbrant tränar klassiska Warberg som är ute efter att komma tillbaka till SSL.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!