De vill hålla sviten vid liv: "Måste gå rent"

2019 är passé. Nu skriver vi 2020. HM IS inleder det nya året med en tuff hemmamatch. "Vi är obesegrat hemma och ska vi kunna bli etta eller tvåa i serien, måste vi nog rent i vår", säger tränaren Jimmy Risberg.

HM IS-tränaren Jimmi Risberg är laddad inför omstarten mot Craftstaden B.

HM IS-tränaren Jimmi Risberg är laddad inför omstarten mot Craftstaden B.

Foto: Jonathan Wedding

Innebandy2020-01-02 18:40

Det gick länge som på en räls. Sedan satte Malmbäck stopp för segersviten – och sedan var det Sävsjö B:s tur att nolla HM IS. Fredag kväll kommer tabellfyran Craftstaden B på besök i Mariannelund för match i innebandyfyran. 

– Det kan bli tufft motstånd, men man vet aldrig vad de kommer med för lag. Hittills har de vad jag vet inte plockat spelare från sitt allsvenska lag, säger tränaren Jimmy Risberg. 

HM IS får ses som favoriter, inte minst tack vare lagets styrka på hemmaplan. 

– Vi är obesegrat hemma och förhoppningsvis kan vi vara det även efter den här matchen. 

Hur är känslan inför omstarten?

– Bra, trots att träningsnärvaron kanske inte varit jättebra. Tyvärr får vi klara oss utan Gustav Stejdahl, som är bortrest. I gengäld gör Viktor Friman comeback. Han har inte varit med på ett tag, då han gör militärtjänstgöring. 

Noterbart är att Friman gjort nio mål på tre spelade matcher. 

Hur går tankarna inför vårsäsongen?

– Vi tar en match i taget. Känslan är att vi måste gå rent i vår för att ta oss till kval, dit ettan och tvåan går. 

Sävsjö B toppar tabellen med 27 poäng på tio matcher. HM IS är tvåa med 24 poäng på lika matcher och Malmbäck trea med 19 poäng på åtta matcher. 

Fakta

Poängtoppen i HM så här långt: Marcus Edgren 30 poäng (19+11), Gustav Stejdahl 30 (10+20, Erik Stejdahl 28 (14+14), Emil Sjöqvist 25 (18+7), Jimmy Risberg 25 (9+16). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!