Virserum tog historisk seger mot derbyrivalen

På fredagen var det dags för premiär i innebandyfyran och det inleddes med ett riktigt prestigemöte mellan kommunrivalerna Virserums SGF och IBK Svala. Det var hemmalaget VSGF som tog hem premiären efter seger med 4–3. "Detta ger oss lite extra tändvätska", säger VSGF-tränaren Pierre Ringström.

 Hampus Jonssons VSGF tog hem derbyt mot Svala.

Hampus Jonssons VSGF tog hem derbyt mot Svala.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2023-10-06 21:42

Det har varit mycket snack inför fredagens premiär där både Virserum och Mörlundalaget IBK Svala har varit väldigt förväntansfulla inför derbyt mellan lagen. Det fanns en viss nervositet och den lyckades VSGF hantera bäst. 

Hemmalaget Virserum vann derbyt med 4–3. 

– Det var en skön seger. Första och andra perioden gjorde vi det som vi hade kommit överens om, säger VSGF:s huvudtränare Pierre Ringström.

Ringströms mannar hade en 4-0-ledning inför den tredje perioden och Svala skapade lite nerver på slutet.

– Jag tycker vi höll ihop det bra och våran målvakt Lucas Klasson gör en kanoninsats. Men jag vill också lyfta hela laget då de krigar på bra. Vi visar att vi har tagit ytterligare steg som förening med den här segern.

Vad säger du om stämningen som var i hallen?

– Den var bra och det innehöll mycket känslor. Så ska det vara i ett derby. Detta ger oss lite extra tändvätska inför kommande matcher.

Svalatränaren Ludvig Bjerkert var inte nöjd med sitt lags inledning.

– Vi är inte med i början och det fick vi äta upp. Vi står på hälarna. Vi får ta med oss den krigarinsatsen vi gjorde i tredje, säger Bjerkert.

Målskyttar för VSGF blev Adam Karlberg 2, Jonathan Idemark, Hampus Jonsson. De som hittade nätet för Svala var Fredrik Erlandsson, Thiago Larsson och Pontus Nilsson.

Virserums seger mot Svala var klubbens första någonsin sedan omstarten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!