Därför valde "Bobby" att fortsätta

Vimmerby IBK hade två av seriens bästa målvakter den gångna säsongen. Det vet ni vid det här laget. Risken fanns att de skulle tappa båda när nu laget åter ska spela i ettan. Så blir det inte. Veteranen Patrik Karlsson har bestämt sig för att fortsätta: "Spel i ettan lockar".

Då var det klart. Patrik Karlsson kör vidare en säsong till i Vimmerby IBK.

Då var det klart. Patrik Karlsson kör vidare en säsong till i Vimmerby IBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-04-22 18:59

Vid sex-tiden i onsdags kom beskedet som klubben, ledarna och VIBK-fansen hoppats på. Målvaktsikonen Patrik "Bobby" Karlsson kör vidare ett år till. 

Har det varit mycket velande?

– Nja, jo, det har det ändå varit. Jag vet att det krävs lite mer för att spela i division ett. 

Patrik Karlsson kom med tidigt i Vimmerbys A-lag och fanns med i truppen året efter klubben ramlade ur den högsta serien. 

– Jag var nog 17 eller kanske 18 år då. Nu är jag 39... så mycket har hänt under de här åren, säger han och skrattar. 

Förra säsongen var han med om att föra VIBK upp till en högre nivå igen. Hade inte det hänt, ja... då hade nog "Bobby" gjort sitt.

– Det hade en avgörande betydelse för mitt val. Att fortsätta spela i tvåan lockade inte mig ett enda dugg. Det hade inte varit ett alternativ. 

Andra faktorer som spelade in i hans beslut var att klubben presenterat ett par intressanta nyförvärv – och resorna. 

– Det känns bra att Adrian (Brorsson) är tillbaka från Craftstaden och att Albin Westergren skrivit på. Honom tror jag mycket på. Jag har också mina förhoppningar om att Victor Wall fortsätter. Han är kanske den allra viktigaste spelaren i VIBK. 

Och resorna...?

– Jag tror att vi får lite kortare resor nu, trots att vi går upp en division. Det ska bli spännande att möta Craftstaden igen och det är bra väg och inte så långt till Linköping heller. Det sämsta med det är väl att pokern blir lidande, haha. 

Hur går dina tankar kring ditt spel nästa säsong. Är det något du känner du behöver träna extra på?

– Det är frågan, men jag tänker att jag alltid vill bli smidigare för att bli snabbare. Det kommer att gå snabbare i ettan. 

Hur utvecklar du den biten?

– Ja, det är inte världens roligaste och skönaste grej att träna smidighet, men det är nödvändigt. Jag har kört en del tidigare, men det är jobbigt och ibland känns det som att man har maginfluensa. Jag är så himla stel. 

Patrik Karlsson har redan börjat förbereda sig inför återkomsten i division ett. 

– Det blir lite mindre träning nu i corona-tider, men jag har cyklat och sprungit en del. Det finns många bra löprundor där jag bor. 

För VIBK är hans beslut viktigt. Kombinationen av hans erfarenhet och stora kunnande kan bli guld värd. 

Vimmerby IBK får behålla en av herrlagets två duktiga målvakter till nästa säsong. Patrik "Bobby" Karlsson, till höger, väljer att fortsätta till klubbens stora glädje.
Vimmerby IBK får behålla en av herrlagets två duktiga målvakter till nästa säsong. Patrik "Bobby" Karlsson, till höger, väljer att fortsätta till klubbens stora glädje.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!