Claesson visade vägen för RIF

Rimforsa IF behåller serieledningen och är fortsatt obesegrat i årets seriespel. Men det krävdes förlängning för att vinna toppmötet hemma mot Finspång med 5-4.

Johan "Buken" Gustafsson i full fart för Rimforsa.

Innebandy2018-11-09 21:52

Det blev en dramatisk match i Åsundahallen på fredagskvällen. Rimforsa hade greppet inledningsvis. Där det handlade mycket om skyttekungen Tobias Claesson. Poängbäst av alla division två-spelare i Sverige.

Claesson gjorde Rimforsas tre första mål i matchen, när de gick fram till 3-1. Då såg RIF ut att gå mot sjätte raka vinsten under ordinarie tid.

Men då vände matchen till bortalagets fördel. Finspång gick från underläge 1-3 till ledning 4-3 i upptakten av den tredje perioden. Två av målen gjorde allsvenskt meriterade Adam Wastesson.

Rimforsa tog timeout. Det vände matchen igen.

– Vi gjorde om lite i femmorna där, för att hitta nya lösningar, säger RIF-tränaren Hasse Karlsson.

Med mindre än två minuter kvar kom också kvitteringen, när RIF tog ut målvakten Joakim Claesson. Mikael Karlsson sköt 4-4 när klockan stod på 18.53.

I förlängningen kunde också hemmalaget avgöra genom Filip Cammerudh, som utnyttjade Mikael Karlssons diagonala passning på bästa sätt vid bortre stolpen.

– En skön seger. Det var en tuff match mellan två bra lag. Det kunde nog gått åt båda håll. De spelade tajt, och vi fick inte riktigt igång vårt spel, säger Hasse Karlsson.

Rimforsa och Finspång bjöd på en tät match som avgjordes först efter förlängning.
Rimforsa - Finspång 5-4 e.f (1-0, 2-2, 1-2, 1-0)

Målen Rimforsa: Tobias Claesson 3, Mikael Karlsson, Filip Cammerudh.