Claesson: "Vi hade vunnit om jag satt mina lägen"

Eftersnacket till fredagens dramatiska seriefinal där Rimforsa föll hemma mot Finspång med 7–6 handlade mycket om brända lägen och misstag i försvarsspelet. "Jag har helt klart en del i förlusten", sa lagkapten Tobias Claesson som trots allt stod för tre mål och en assist.

Formationen med Marcus Karlsson, Kim Karlsson och Tobias Claesson låg bakom det mesta för Rimforsa mot Finspång.

Formationen med Marcus Karlsson, Kim Karlsson och Tobias Claesson låg bakom det mesta för Rimforsa mot Finspång.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-12-18 12:00

Rimforsa hade läge att koppla ett rejält grepp om seriesegern i fredags när de ställdes mot topprivalen Finspång hemma. RIF var också länge steget före i målprotokollet, men när slutsignalen ljöd stod det 6–7 på tavlan och säsongens första förlust var ett faktum. Dessutom tog sig Finspång förbi och tog över serieledningen på bättre målskillnad.

Rimforsas lagkapten Tobias Claesson låg sin vana trogen bakom det mesta för hemmalaget. Han var inne på samtliga lagets mål framåt och stod själv för tre mål och ett assist. Det innebär att han gjort 40 poäng totalt på åtta matcher den här säsongen. Ändå kunde han inte låta bli att ta på sig en del av skulden för förlusten.

– Jag känner att jag helt klart har en del i förlusten. Vi hade vunnit om jag bara satt mina lägen jag hade i tredje perioden, säger han och syftar på tre riktigt fina lägen.

De två första kom vid ställningen 6–5 till Rimforsa i mitten av tredje perioden.

– Först hade jag straffen där jag får ner målvakten som jag vill och ska lägga in bollen under hans arm. Då har han lite tur och bollen tar på armbågen och studsar utanför. Sedan fick jag ett friläge när vi var en man mindre och får till ett bra avslut, men då gör målvakten en jätteräddning.

Claesson hade även ett fritt läge minuterna från slutet vid ställningen 6–6, men missade det och fick se Finspång ta ledningen och vinna till slut.

– Finspång var bra, men jag tyckte ändå att KFUM Norrköping var lite svårare att möta. Vi faller på att vi gör enkla misstag och bjuder dem på mål i fel lägen.

Rimforsas tränare Johan Tillmar kunde konstatera att hans lag bjöd på en bra och rolig match även om resultatet inte blev vad han hoppats.

– Vi började lite försiktigt, men kom in i det alltmer och det kändes som vi hade koll på läget. Vi hade flera lägen att gå ifrån med två-tre bollar, men gör då dumma misstag och bjuder in dem i matchen. I tredje perioden blir det lite stressat, men vi har ändå flera lägen att avgöra så det känns tungt att vi inte fick med oss någon poäng.

Rimforsa tar nu juluppehåll från serien och börjar om hemma mot LiU den 8:e januari.

– Det är bara att ta nya tag och hänga i andra halvan av säsongen. Vill det sig väl kan det bli en avgörande match mot Finspång borta i sista omgången.

Rimforsatränaren Johan Tillmar var nöjd med mycket av vad hans lag presterade, men inte med resultatet.
Rimforsatränaren Johan Tillmar var nöjd med mycket av vad hans lag presterade, men inte med resultatet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!