Derby väntar VIBK efter bitter förlust: "Bara positivt"

En sur förlust i fredags, men det finns inte någon tid att deppa för Vimmerby IBK. Redan på tisdagskvällen väntar derby mot Westerviks IBK. "Jag tror och hoppas att alla är revanschsugna", säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

VIBK fick segerjubla mot Westervik hemma i höstas.

VIBK fick segerjubla mot Westervik hemma i höstas.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-01-30 06:30

Det var upplagt för en rejäl rysare – så blev det också. När krutröken lagt sig efter seriefinalen i Vimmerby Idrottshall i fredags var det för VIBK:s del dessvärre tabellettan KFUM Jönköping som stod som segrare.

Nu ser det väldigt tufft ut att knipa förstaplatsen som innebär kval. Men vad göra? Fortsätta kämpa såklart. På tisdagskvällen väntar derby borta mot Westervik. Kanske den bästa medicinen efter en bitter förlust?

– Det är bara positivt att det är match så tätt inpå. Att det är ett derby ger dessutom en extra krydda. Jag tror och hoppas att alla i laget är revanschsugna inför den här matchen. Kan vi göra en liknande prestation mot Westervik som vi gjorde mot KFUM har jag svårt att se att vi förlorar, säger Alexander Pettersson, tränare i VIBK.

Hur tror du laget kommer reagera efter en så tung förlust?

– Förhoppningsvis kan vi mobilisera oss, hitta kraft och gå samman ännu mer. Vi vet att det är åtta matcher kvar och mycket kan hända. Vi vet inte hur det ser ut i slutet av säsongen för spetsspelarna med dubbellicens i KFUM, om de inte kan vara med försvagas deras lag, säger Pettersson och fortsätter: 

– Vi ska flåsa KFUM i nacken så mycket vi kan. En förlust för dem samtidigt som vi vinner är pressen där igen. Vi är i underläge och det behöver inte alltid vara till en nackdel.

undefined
VIBK-tränaren Alexander Pettersson tror och hoppas att spelarna är revanschsugna inför derbyt.

Åter till derbyfajten mot Westervik. I ärlighetens namn är det en stor kvalitetsskillnad mellan lagen. Som en jämförelse har tabelltvåan VIBK vunnit 10 av 14 matcher denna säsong, nästjumbon Westervik har förlorat 10 av 14 matcher. Favoritskapet ligger självklart på bortalaget, som däremot haft lite problem i mötena lagen emellan. 

– Både i Smålandscupen och i serien var det likadant. Vi hade en stor ledning efter första perioden och slappnade av i andra så de kunde äta sig ikapp. Sen lyckades vi visserligen vinna ända. Men det måste vi titta på, så vi inte gör samma misstag igen. De lär backa hem och vi lär ha mycket boll.

Från fredagens match är i skrivande stund samtliga spelare tillgängliga för VIBK. Samuel Gustavsson har halsfluss och missar återigen spel, och kapten Adrian Brorsson är fortsatt skadad. 

Glädjande nog för VIBK är forwarden Amin Rouissi, med dubbellicens från Fliseryd, tillbaka i laget mot Westervik och är dessutom tillgänglig i tre ytterligare matcher framåt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!