Vimmerbylaget fick det att lossna rejält

Inget snack om saken. Vimmerby IBK:s damer fick spelet att lossna rejält när de besegarde Nässjö hemma med 12–4. "Vi var effektiva och spelade stundtals riktigt bra när vi lät bollen göra jobbet", sa VIBK-tränaren Jonas Karlsson.

Svea Backstad och Nelly Widéen låg bakom flera av VIBK:s mål mot Nässjö.

Svea Backstad och Nelly Widéen låg bakom flera av VIBK:s mål mot Nässjö.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-02-24 16:02

5–0 efter första perioden och 11–1 efter andra. Det var verkligen klar dominans av VIBK i de två första perioderna. Tränaren Jonas Karlsson var nöjd med vad han såg.

– Spelmässigt är det stundtals riktigt bra. Vi släpper bollen och får till passningsspelet. Då hänger inte Nässjö med, sa han.

I tredje perioden orkade inte laget fullfölja riktigt. De gjorde visserligen 12–1, men sedan kom tre snabba baklängesmål. På mindre än en minut knaprade gästerna in till 12–4.

– Vi tappar i energi där, men det får man leva med när vi redan har avgjort. Totalt sett är jag nöjd med hela lagets insats.

Poäng VIBK: Emma Sjökvist 2+3, Emmy Karlsson 2+2, Nelly Widéen 2+1, Svea Backstad 2+1, Tess Fridh 1+1, Sofia Söderlund 1+1, Amanda Anemyr 1+0, Minea Snickars 1+0.

undefined
Nelly Widéen var på rejält målhumör för VIBK.

BETYGEN:

3 Stjärnor: Nelly Widéen

17-åringen tar för sig ute på planen och utökade sin poängskörd med två mål och en assist. Är avig med sin högerfattning och har både ett vasst skott och sinne för att slå öppnande passningar.

2 Stjärnor: Svea Backstad

Backen fortsätter att övertyga och har tagit stora kliv efter sin skadefrånvaro. Mot Nässjö bidrog hon med både mål och assist och visade vägen på ett föredömligt vis.

1 Stjärna: Emma Sjökvist

Laget skyttedrottning noterades för två mål och tre assist och hade bud på ännu mer. Är ytterst svårstoppad när hon får det att stämma fullt ut.

VIBK vann lekande lätt hemma mot Nässjö.
VIBK vann lekande lätt hemma mot Nässjö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!