Backen avgjorde i förlängning: "Bara blunda och skjuta"

Det satt långt inne, men VIBK lyckades till sist besegra Hovmantorp med 7-6 i förlängningen. "Helt okej insats", säger matchhjälten Ricky Gustafsson.

Ricky Gustafsson avgjorde i förlängningen för VIBK.

Ricky Gustafsson avgjorde i förlängningen för VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-03-01 22:04

VIBK var klart dominanta och förde spelet i princip hela matchen. Men ett lågt stående Hovmantorp i stora behov av poäng gjorde det svårt för VIBK.

3-3 efter första perioden blev till 4-3 när den andra akten var avslutad.

När 5-3 sedan kom i tredje perioden kändes matchen avgjord, men Hovmantorp gav inte upp och lyckades vända till ledningen. Efter timeout kvitterade sen VIBK genom Victor Wall, alltså 6-6 efter ordinarie matchtid.

I förlängningen fick till sista VIBK segerjubla när Jonatan Green hittade in till Ricky Gustafsson i slottet, med ett volleyskott blev backen matchjälte.

- Det var en bra flipp från "Jonte" från vänstersidan, sen var det bara att blunda och skjuta, säger Gustafsson som annars tycker såhär om matchen:

- Svårt att möta lag som backar hem och inte vill hjälpa till att driva upp tempot. Utifrån vår situation är det en helt okej insats.

BETYG

3 stjärnor: Jonatan Green

VIBK-stjärnan var på spelhumör och var delaktig i mycket i offensiven. Likt de flesta spelarna var det långt ifrån säsongens bästa insats, men Green gjorde det mer än godkänt med ett mål och tre assist.

2 stjärnor: Adam Olofsson

Gjorde en stabil insats från backpositionen. Testade dessutom lyckan med ett långskott som tog sig ända in i mål.

1 stjärna: Jesper Ahnfeldt

Var inte helt ostoppbar men hade å andra sidan mycket att göra. Hovmantorp fick många kontringar och då var det tur att Ahnfeldt fanns i kassen och bidrog med en hel del räddningar.

Arkivbild. Vimmerby IBK spelade hemma mot Hovmantorp under fredagskvällen.
Arkivbild. Vimmerby IBK spelade hemma mot Hovmantorp under fredagskvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!