VIBK fick avsluta med seger: "Lite surt"

Vimmerby IBK avslutade säsongen snyggt med seger 6–2 hemma mot Väckelsång. "En bra laginsats fick avsluta en jättebra säsong", sa VIBK-tränaren Alexander Pettersson om lagets andraplats i serien.

VIBK avslutade säsongen med seger hemma mot Väckselsång.

VIBK avslutade säsongen med seger hemma mot Väckselsång.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-03-15 22:22

Fredagens match inleddes avvaktande från båda håll. Det krävdes spel fem mot tre för VIBK en bit in i andra perioden för att nollan skulle spräckas. Det var Mattias Zeilon som hittade rätt då.

Gästerna kvitterade sedan och tog dessutom ledningen i spel fem mot fyra i upptakten av tredje perioden. 

Sedan kom vändningen.

1–2 blev 3–2 inom loppet av 36 sekunder. Sedan stack VIBK undan säkert och vann med 6–2.

– Vi var lite kort om folk så planen var att ta det lite lugnt i början. Sedan när vi släppte loss för fullt i tredje var det stor skillnad, sa Alexander Pettersson som gillade laginsatsen.

– Alla gör det godkänt och lite till, men bäst var ändå Jesper Ahnfelt i mål tillsammans med Elliot Kronstrand och Adam Olofsson.

undefined
Alexander Petterson är nöjd med VIBK:s säsong som helhet.

Hur vill du summera säsongen?

– Från början hade vi tre samspelade femmor och då fungerade det riktigt bra. Sedan drabbades vi av sjukdomar och skador och tappade i kontinuitet. Med tanke på det har vi gjort en jättebra säsong och kommer tvåa med bred marginal. Det är bara lite surt att det inte räcker för att gå upp i år. Samtidigt var KFUM Jönköping bara bäst och förtjänade seriesegern.

Blir du kvar som tränare?

– Jag har kontrakt till 31 mars. Vad som händer sedan vill jag inte sia om.

Poäng VIBK: Mattias Zeilon 2+1, Victor Wall 2+0, Jonatan Green 1+1, Ricky Svaxholm 0+1, Elliot Kronstrand 0+1, Johan Carlsson 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!