Äntligen får tjejerna börja träna igen

Det var länge sen sist. Nu får merparten av spelarna i Vimmerbys IBK:s damlag träna tillsammans igen. "Härligt, vi kör igång direkt", säger tränaren Micael Nilsson.

Nu får Vimmerbys damlag börja träna igen.

Nu får Vimmerbys damlag börja träna igen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2021-02-08 12:30

Vimmerbys unga damlag har haft träningsprogram som de kunnat köra på egen hand sedan i november. Att kunna träna gemensamma innebandypass är något helt annat. Nu blir det så. 

– Vi startar antingen i kväll (måndag) eller tisdag. Vi har inte riktigt bestämt det än. 

VIBK hann bara med att spela tre matcher i division ett innan serien pausades på grund av coronaläget. 

– Vi gjorde en riktig bra match mot Vetlanda. Synd att det inte gav poäng. Sen var det tuffare mot Olofström, som var jättebra, och så Hovslätt. 

I planen som förbundet har så ska serien återupptas i mitten av mars – och då ska den slutspelas som en enkelserie. Vimmerby har fem matcher kvar att spela. 

– Vi har inte tittat så mycket på serien i det här läget, utan till en början fokuserar vi på att komma igång med innebandyträningen. Vi vet inte alls hur det kommer att bli, om det blir matcher eller inte. Det är utvecklingen med coronan på vårt jordklot som styr hur det blir. 

På programmet står tre träningar i veckan – men inte för alla. 

– Restriktionerna säger att det är fritt fram för de som är födda 02 och yngre. Vi har två spelare i truppen som är äldre och som inte kan träna. Det är trist, men det är bara att gilla läget. Ett beslut är ett beslut. Sedan kan det skilja sig från kommun till kommun. Men det är förstås jätteroligt att vi kan vara igång igen, säger Micael Nilsson. 

Enligt schemat återstartar VIBK hemma mot Husqvarna 13 mars. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!