Anpassat försäsongen: "Kör fler golvpass"

Vimmerby IBK är inne på sin tredje vecka med gemensam försäsongsträning. Den har anpassats för att ge spelarna chansen att hitta känslan med klubba och boll igen. "Vi kör tre golvpass i veckan istället för två", säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Nyförvärvet Emil Johansson visade sig vara bäst på stående längd där han hoppade 2,62.

Nyförvärvet Emil Johansson visade sig vara bäst på stående längd där han hoppade 2,62.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-08-11 09:00

Vimmerby IBK går en speciell säsong till mötes. Efter att coronapandemin avbröt säsongen i november ifjol har det gått åtskilliga månader då spelarna knappt hanterat klubba och boll alls.

– Därför har vi valt att köra tre golvpass i hallen istället för två under försäsongen. Just för att ge spelarna chansen att hitta tillbaka till känslan för innebandyn igen, säger Michael Elmér.

undefined
44-årige Jonas Friberg i täten under det klassiska beeptestet. Lagets veteran visade att fysiken sitter där.

Laget är inne på sin tredje gemensamma träningsvecka på försäsongen. I måndags var det dags för ett uppföljande fystest för att stämma av hur spelarna skött den individuella träningen i sommar.

– Vi testade tre moment. Antalet armhävningar på en minut, stående längdhopp och ett klassisk beeptest. Det är de moment som är viktigast för oss, säger assisterande tränaren Alexander Pettersson.

Resultaten i testen visade att junioren Teo Rinaldo var bäst på armhävningar med 73 stycken på en minut. Nyförvärvet Emil Johansson hoppade längst med 2,62 och Sebastian Elmér höll i längst i beeptestet där han klev av när nivå 15 skulle börja.

undefined
Kevin Hultman gör stående längdhopp med stålmannenstil.

– Försäsongsträningen ser annorlunda ut mot förr. Vi är inte ute och nöter i löparspåret på samma sätt, utan kör fysiska övningar på planen med klubba och boll i stor utsträckning, säger Pettersson.

Nästa vecka börjar träningsmatcherna för VIBK. De möter Västervik på torsdagen och sedan väntar Olofström borta i Svenska Cupen på lördagen.

Rutinerade målvakten Patrik Karlsson manar Karl Hjelmland att göra några armhävningar till.
Rutinerade målvakten Patrik Karlsson manar Karl Hjelmland att göra några armhävningar till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!