Allsvenskt lag intresserade – tyst från moderklubben

Nej, tack. Alexander Pettersson hade ett intressant erbjudande att ta ställning från ett damlag i Allsvenskan, men nobbade. Frågan är då hur det blir med Vimmerby IBK? "Jag vet inte", säger han.

Alexander Pettersson har ännu inte hört något från VIBK.

Alexander Pettersson har ännu inte hört något från VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-04-14 09:56

– Smickrande och roligt att de ville att jag skulle vara med och utveckla deras lag, säger Alexander Pettersson om intresset från damallsvenska Craftstaden. 

De ville ha honom som en del i ledarstaben, som assisterande tränare. Men tidigare i veckan tackade han nej. 

Varför?

– Ja..., vi kan väl kalla det för att livspusslet måste gå ihop. Jag har nyss blivit pappa och att vara tränare i Allsvenskan innebär långa resor. Så jag landade i att det inte var aktuellt just nu i alla fall. Vi har sagt att vi kommer att hålla kontakten framöver. 

Just nu har Pettersson inte en aning om sin innebandyframtid. Han svävar i ovisshet. Kontraktet med Vimmerby IBK, där han var huvudtränare den gångna säsongen och assisterande i tre år innan dess, löpte ut sista mars. 

Hur tänker du?

– Jag har ingenting att ta ställning till, från någon klubb i det här läget.

När Sporten pratade med honom i början av april sa han bland annat så här om det var intressant att fortsätta i VIBK eller inte:

– Visst hade det varit kul att jobba vidare, men jag vet inte hur VIBK tänker kring det. Jag har inte hört något från dem så just nu ligger bollen hos styrelsen.

Har du hört något från klubben?

– Nej, inte än. 

Den information han har fått till sig är att spelarna är nöjda med honom och att de vill att han ska fortsätta. 

– Det är vad jag har hört i alla fall. Sen läste jag i er artikel från VIBK-ledningen där de uttryckte att jag var ett alternativ. Men som sagt, jag vet ingenting. 

Alexander Pettersson tycker inte att det direkt brinner i knutarna för hans egen del, men anser att det vore bra om det inom kort kommer ett besked om vem eller vilka som ska träna herrlaget. 

– Oavsett om det är jag eller någon annan så är det självklart bra om det blir klart så tidigt som möjligt. Det är inte så jättelångt kvar till dess att försäsongen ska dra igång. Och för spelare utifrån och för tänkta nyförvärv kan det också vara intressant att veta vem som ska träna laget.  

Om han får en förfrågan om att leda laget även kommande säsong, så har Alexander Pettersson en klar plan för hur han ska gå tillväga:

– I min "playbook" har jag det ganska så klart för mig hur jag vill att vi ska göra. Jag är bra förberedd om det skulle bli så. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!