Aneby utnyttjade sitt stora bollinnehav på rätt sätt och tog ledningen redan efter en kvart.

I övrigt var det en händelsefattig första halvlek som inte bjöd på något skönspel.

HFK öppnade piggt i andra halvlek, men fick bita i gräset när Aneby satte 2–0 i den 57:e minuten. Därifrån var matchen en transportsträcka för Aneby som även passade på att sätta 3–0 med fem minuter kvar.

– Vi jobbar bra, vi jobbar tätt som lag. Sedan är Aneby bättre än oss, det är inget att säga något om. De är tekniskt duktiga och trygga med bollen, säger HFK-tränaren Jan Olsson.

Hultsfred hade lägen att göra mål, men slarvade för mycket för att få utdelning.

– Vi blir för stressade när vi får tag i bollen. Vi slår bort den för snabbt när vi i stället skulle behöva lugna ner oss lite, säger Jan Olsson.

Hultsfred hade hoppats att tränarbytet skulle ge en injektion till spelet. Men den uteblev mot Aneby.

– I den bästa av världar hade vi fått med oss poäng och lite självförtroende från idag, inför sommaren. Men det här var en svår match mot ett topplag. Det gäller att inte hänga upp sig för mycket på det här, det är bara att jobba vidare, säger Jan Olsson, som inte känner någon större oro för tabelläget.

– Det är ingen kris om vi skulle ramla ur. Det är klart att ingen vill ramla ur serien, men nu tappade vi sju startspelare från förra året. Vem ersätter det? Det gör ingen förening. Och skulle det bli så illa så får vi väl börja om med de här grabbarna.

Viktor Lockström, Eric Schultz och Sebastian Strömbom får beröm av Jan Olsson för en bra genomförd match.