Ericsson tillbaka till Sverige efter 15 år

Den svenska racingföraren Marcus Ericsson kommer att tävla i Sverige för första gången på 15 år. Indy 500-segraren ska vara med när Porsche Carrera Cup avslutas på Mantorp den 1 oktober.

Marcus Ericsson får fira sin Indy 500-seger med de svenska fansen. Arkivbild.

Marcus Ericsson får fira sin Indy 500-seger med de svenska fansen. Arkivbild.

Foto: Michael Conroy/AP/TT

Indycar2022-09-01 07:42

Marcus Ericsson lämnade Sverige direkt efter att ha avslutat sin karting-karriär för äventyr i England, Japan och på Formel 1-cirkusen. Den svenske Indycar-stjärnan har inte tävlat på svensk mark sedan dess. Men nu ska han tillbaka igen – som gästförare i seriefinalen av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Där får han bland annat möta lillebror Hampus.

"Det är jättekul att kunna avsluta denna otroliga säsong, med bland annat segern i Indy 500, inför svensk publik på hemmaplan och som gästförare i SM-finalen", säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

"En jättefin möjlighet för mig att få tacka alla fans för deras otroliga stöd som jag fått."

Om den svenska publiken får se en mästare i dubbel bemärkelse återstår att se. Två lopp återstår av Indycar-säsongen. Den 4 september ska det köras i Portland och den 11 september avslutas säsongen med Montereys grand prix.

Ericsson har fortfarande chans att ta en dubbel, att vinna både Indy 500 och hela Indycar-mästerskapet. Inför de sista tävlingarna är han på sin fjärdeplats 17 poäng bakom totalledaren Will Power.

"2022 har varit det mest framgångsrika året i min racingkarriär", säger Ericsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om