Indianernas lagledare hyllar Dackarna

Indianerna hade inte mycket att sätta emot Dackarna under torsdagskvällen. Deras lagledare, Peter Johansson, passade på att hylla Dackarna efter förlusten. "De är ett komplett lag", säger han.

Indianernas lagledare Peter Johansson, höger, med Joel Andersson.

Indianernas lagledare Peter Johansson, höger, med Joel Andersson.

Foto: Jonas Axelsson

Speedway2019-07-04 22:30

Dackarna åkte till Kumla och hämtade hem en enkel seger mot ett Indianerna som inte riktigt fick det att stämma. Laget saknar fortfarande sin stora stjärna Tai Woffinden och i kvällens förlustmatch mot Dackarna (37–53) var även Piotr Protasiewicz borta.

– Dackarna är så pass mycket bättre som lag just nu. Nu när de kommit tillbaka och fått ihop laget så är de så här bra. Med både Tai och Piotr skadade samtidigt så får vi ingen som kliver fram, säger Indianernas lagledare Peter Johansson efter förlustmatchen.

Dackarna tog fyra raka femettor mellan heat fyra och sju och drog iväg tidigt i matchen. Redan då kändes matchen körd för Indianerna.

– Ja, det blir ju svårare för varje femetta de tar. De kör in 20 poäng där och drar ifrån oss, säger Johansson.

Indianerna körde Riders Replacement för Piotr Protasiewicz i matchen mot Dackarna, något som så klart påverkade laget.

– Det blir för ihåligt när man kör Riders Replacement. Vi behövde att några av våra förare hittade rätt direkt från början men svårigheten med att köra med en man kort blir att för varje förare man väljer att toppa bort blir en chans mindre att lära sig banan, säger Johansson och fortsätter:

– Men vi hade inte mer att sätta emot egentligen utan Dackarna var för bra med ett för komplett lag just nu. Vi fick stryk mot ett bättre lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!