IFK Tuna kommer till Bökensved med vind i seglen efter en vinst och en bra prestation hemma mot Ängö BK senast. Tabelläget ser nu mycket ljusare ut för Tuna och en vinst mot VFF skulle ge de blåvita kontakt med topplaceringarna.

– Serien är sjukt jämn och det borde egentligen inte kunna vara så jämnt. Tar vi ett par-tre vinster så är vi med där uppe i toppen, säger IFK Tunas tränare Peter Hellenstierna.

I 2–1-vinsten mot Ängö senast var mittbacken Magnus Pettersson bäst i Tuna. Nu får man dock klara sig utan honom då han är avstängd. Förhoppningen är ändå att ta med sig mentaliteten man hade från den matchen in i matchen mot VFF.

– Vi ska ta med oss inställningen vi hade senast och att vi jobbar ihop som ett lag. Sen måste vi bli bättre på att sätta dit bollarna och det är något som varit genomgående hela året. Men någon gång släpper det och det viktigaste är att vi skapar chanser, säger Hellenstierna.

Hur viktig är matchen i morgon?

– Vi får ju aldrig mer än tre poäng men visst vore det skönt att ta en trea och närma sig toppen. Västervik har haft lite av samma problem som oss och haft svårt att få utdelning.