IFK-tränaren hyllar Vimmerby IF

IFK Norrköping befäste sin serieledning i division ett. Lagets tränare Anna Eriksson var nöjd över höstpremiären och hon hyllade Vimmerbylaget. "De försökte spela den här gången", säger hon.

IFK Norrköpings tränare Anna Eriksson, till vänster i bild, tror att VIF fixar nytt kontrakt.

IFK Norrköpings tränare Anna Eriksson, till vänster i bild, tror att VIF fixar nytt kontrakt.

Foto: Fredrik Rosander

fotboll2019-08-03 19:34

IFK Norrköping vann till slut matchen med komfortabla 4–0, men det satt hårt åt till en början.

– Det var nästan som en buss som var parkerad när det gäller Vimmerbys försvar. De (VIF) gjorde det jättebra. Skillnaden mot förra matchen var att Vimmerby försökte spela sig fram mycket mer den här gången, säger Anna Eriksson.

IFK-tränaren är ganska säker på att Vimmerby till slut kommer fixa nytt kontrakt i division ett.

– Det kommer lösa sig för dem. De andra lagen i botten har inte riktigt samma tro på spelet som Vimmerby har, menar Eriksson.

Vad säger du annars om Vimmerby?

– Det är ett bra lag. Det är synd att de har Nathalie (Johansson) skadad för hon är grymt duktig och viktig för laget. Det såg man även med deras mittback (Milton) att när hon fick kliva av blev det lite oro i leden.

IFK brås också med stora skadebekymmer. Bland annat missade lagets skyttedrottning Lovisa Gustafsson matchen på grund av en befarad hjärnskakning. Att då vinna med klara 4–0 ser Eriksson som ett styrkebesked.

– Vi är riktigt nöjda med insatsen. Att också få hålla nollan är väldigt bra. Det blir lätt att man tappar fokus i en sån här match, vi vinner mycket dueller, men det finns mer att hämta.

Är det seriesegern ni siktar på?

– En match i taget är det som gäller. Vi tappar två ifrån truppen som ska studera i USA. Vi är väldigt känsliga för skador just nu, så det är nog det som kommer avgöra hur säsongen slutar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!