LÄS MER: Betygen på IFK-spelarna på Tele2

LÄS MER: Ett delmål är uppfyllt för Blomqvist

Efter 1–1 mot serieledande Djurgården i torsdags väntar nästa tuffa uppgift för IFK Norrköping, hemma mot serietvåan – och guldfavoriten – Malmö på söndag.

Artikelbild

| Jens Gustafsson.

Manager Jens Gustafsson bekräftar att hete anfallaren Jordan Larsson kommer tillbaka i truppen efter sin avstängning i senaste omgången. Kanske kan även anfallskollegan Christoffer Nyman bli aktuell, i så fall tidigare än beräknat efter smällen mot Falkenberg för en vecka sen.

– Jag vet inte riktigt med "Totte", han har varit med lite på träningen i dag (fredag), men sen får vi känna av hur reaktionen blir, säger Jens på fredagseftermiddagen.

Pontus Almqvist är borta ett tag till, men mittfältaren Sead Haksabanovic som fick kliva av torsdagsmatchen ser spelbar ut.

– Sead fick tre smällar på vaden, vi kände att det var en för mycket, men det är ganska beskedligt nu, hoppas han kan vara på benen redan under lördagen, säger Jens.

Hur startelvan formeras funderar han vidare på.

– Vi ändrade startelvan mot Djurgården, och kommer säkert byta igen, men svårt att svara exakt på det nu. Vi ser till att lappa ihop gänget efter gårdagen, sen är det så tätt inpå nästa match att mycket har att göra med hur spelarna själva känner sig och hur rättvisa de känner de kan göra sig, säger Jens.

IFK besegrade MFF med 4–1 i en träningsmatch i våras och vann med 3–1 i förra årets hemmamatch.

– Vi har gjort bra insatser och vill göra det igen, sen kommer inte det ha någon betydelse när matchen startar men det ger ett bättre självförtroende. Malmö ser väldigt starka ut och har hela truppen full av färdiga spelare. Vi med vår ungdomliga inspiration måste hantera det på ett annorlunda sätt, springa och så vidare. Viktigast är att vi får igång ett passningsspel som är jämnare över 90 minuter än mot Djurgården, gör det vi verkligen är bra på och ser till att det är vi som styr matchbilden och inte låter Malmö göra det, säger han.