Det tog ett tag men slutligen hamnade Norrköpingsfostrade Maic Sema även i IFK Norrköpings tröja.

Han lämnade Sylvia som en stortalang 2008 och blev en sevärd profil i Hammarby under fyra säsonger.

Därefter har det blivit sex olika klubbadresser i Haugesund (Norge), Maastricht (Holland), Limassol (Cypern), Örebro, North East United (Indien) och senast Gif Sundsvall innan cirkeln äntligen sluts.

Artikelbild

I våras spelade han med "Giffarna" på Östgötaporten. Nu gjorde han sitt första pass med IFK på måndagens kvällsträning i Lindö.

– Det känns skönt att vara hemma igen i Norrköping. Det är friskare luft här, skämtar Maic efter att ha skrivit autografer och fotats.

30 år känns som en perfekt fotbollsålder och han nickar instämmande åt den beskrivningen.

– Det är nu jag har min bästa tid. Kroppen känns bra. Jag är 30 men ser ut som 20 fortfarande, haha. Jag kör på.

Artikelbild

Vad är det för en Maic som kommer till Norrköping nu?

– Till att börja med är det en hungrig Maic. Jag vill komma in från början och visa den fotbollen jag kan och känner till. Jag är snabb, teknisk och kreativ och jag hoppas det kommer gå vägen här. Jag kommer till ett bra lag och jag hoppas jag passar in. Det tror jag, det är duktiga fotbollsspelare jag spelar med. Det verkar vara ett grymt gäng. De är väldigt solida och spelar tillsammans som ett lag, säger han medan han kämpar mot ett par kvällsmygg på Fastighetsteknik Arena.

Artikelbild

Maic Sema är mitt inne i den allsvenska säsongen efter matcherna i Sundsvall och redo att ta upp kampen direkt. Han är dock långt ifrån den enda offensiva kraften i truppen och lär få kämpa för sin speltid.

– Det är många duktiga fotbollsspelare här. Det är klart att det är konkurrens men det är så det ska vara. Vi ska pusha varandra. Det är mycket matcher och hela truppen kommer behövas. Det gäller att man tar hand om kroppen för att vara på topp. Jag hoppas jag får bra träningar framöver, sen får vi se hur det går.

Nästa match är dock i kvalet till Europa League, hemma mot israeliska Hapoel Be´er Sheva på torsdag.

– Jag tror det ska vara klart för mig att vara med i de matcherna också. Det är klart det är kul, det är såna matcher man vill spela, konstaterar Maic Sema.

Simon Skrabb och Christoffer Nyman fick lättare skadekänningar och avstod den sista kvarten av träningen. Det är dock förmodligen inga större krämpor som ska behöva äventyra deras medverkan i Europa-spelet närmast.