Strax före lunch på fredag slås första SM-bollen på nya anläggningen PDL Center i Linköping och på söndag eftermiddag vet vi vilka som står som svenska mästare i fyra olika klasser. Klart är att regerande svenska mästaren Daniel Windahl sent tvingats dra sig ur på grund av halsfluss.

– Han ringde och sa att det inte går. Riktigt tråkigt, säger Simon Vasquez till padelfeber.se.

I det läget fick favoriten hitta en ersättare bland dem som inte redan var anmälda och då föll valet på Andreas Beer från Malmö. Vasquez har inte förlorat en enda SM-match och har dubbla guld på sitt cv.

– Det blir nog tufft att hålla kvar statistiken. Men jag är ju en vinnarskalle och ska göra allt jag kan för att kriga hem matcherna. Det behöver inte vara vackert, vilket det oftast är med Danne. Nu får det vara fult också. Det är bara att ta med sig hela verktygslådan in på banan, säger han.

LÄS MER:Starka profiler till SM

Andraseedade bland 60 herrpar i SM är Andreas Pålsson och Bobby Seger. I damernas elitklass, med 17 par anmälda, är förra tennisstjärnan Sofia Arvidsson topprankad tillsammans med Anna Svedenhov och blir klar favorit.

– Vi bygger upp läktare och satsar mycket på att det ska finnas bra mat och sånt för alla som är på plats. Jag är säker på att det kommer att bli kul för publiken. Förbundet har också tagit styrelsebeslut på att det ska vara fri entré för alla sådana här tävlingar, säger Michael Berggren.

Av kända namn i övrigt kan nämnas paret Jonas Björkman och Olof Mellberg, som går in i turneringen på fredag. Förre hockeystjärnan Pär Arlbrandt, poängkung i LHC och guldmedaljör i HV, finns också med i startfältet.