"Icing-målet" i mittperioden knäckte VH

Nä, det gick inte den här gången heller. Topplaget Nybro blev en för svår nöt att knäcka för VH. Serieledarna vann med 5-1 efter de fått ett mycket tveksamt mål godkänt i mittperioden. "Jag tycker synd om grabbarna", sa Phil Horsky efteråt.

Här firar Nybro efter att av sina mål.

Ishockey2019-11-15 22:09

Toppen mot mitten. Och jodå, det blev Nybro som gick segrande ur striden och tog ett jättekliv mot Allettan. För Vimmerbys del däremot försämrades chanserna avsevärt att ta en av de fem första platserna i serien.

VH-tränaren tyckte storförlusten till trots, att laget gjort en klart godkänd insats:

–  Vi gör det jättebra i första perioden och borde ha gjort några mål där. Tyvärr får vi inte till avsluten. Vi gör det okej även i de andra perioderna, men vi gör lite för många individuella misstag.

Ser vi till spelet och chanserna i första akten, så borde VH ha gått till periodvila med ett eller ett par måls övervikt. VImmerby skapade ett flertal högkaratiga chanser, bland annat genom Niklas Salo och Oskar Carlsson.

Nybros mycket skicklige målvakt Robin Johansson stod pall för allt. Vimmerby hade precis som i så många andra matcher den här hösten förtvivlat svårt att omsätta lägena i mål.

Efter den mållösa förstaperioden, blev det måljubel fyra gånger i mittperioden. Nybro satte gasen i botten och skapade ett hårt tryck mot Tomas Rydén i VH-målet. Till slut kunde han inte stå emot längre, då Hampus Andréen först gjorde 1-0 och sedan Viktor Lennartsson 2-0. Vimmerby fick en biljett in i matchen igen då Mathias Wigley reducerade med ett vasst avslut från nära håll.

Och så kom då Nybros 3-1-mål, som blev minst sagt omdiskuterat.

Vimmerbys tränare Phil Horsky skakar på huvudet i Lilja Arenas innandömen när vi pratar om målet:

–  Ja..., vad ska man säga.

Målet kom efter att förmodligen alla förväntat sig en icingavblåsning. Den kom aldrig. Sekunder senare satte Viktor Lennartsson sitt andra mål för kvällen fram till 3-1.Inför den tredje perioden erkände linjedomaren sitt misstag för VH-tränaren.

I sista perioden fortsatte uppförsbacken för VH. Efter blott åtta (!) sekunder stänkte Alex Ek in 4-1.

–  Vi står och sover efter tekningen. Det får inte hända, säger Horsky och suckar. Efter det målet gick luften ur oss. Det är små marginaler som avgör.

Kort senare blev det 5-1 genom Kalle Hult.

VH-tränaren var såklart märkbart besviken efter förlusten, men berömde ändå sina spelare efteråt:

–  Vi har bra attityd, vi kämpar och många spelare är bra. Jag tycker synd om dem att det blir så här.

I VH var Jakob Karlsson, Mathias Wigley, Erik Gustafsson, Pelle Ström och Oscar Gustafsson bäst.

Som om inte förlusten vore nog, tvingades nyckelspelarna Tomas Rydén och Oskar Carlsson utgå skadade.

Målen: 1-0: (25.41) Hampus Andréen, 2-0: (31.33) Viktor Lennartsson, 2-1 (33.56) Mathias Wigley, 3-1 (38.00) Viktor Lennartsson, 4-1 (40.08) Alex Ek, 5-1 (42.34) Kalle Hult.

Skottstatistik: 35-32.

Redan på söndag är det match för VH igen. Tyringe borta.

Vimmerby fick det jobbigt i andra och tredje perioden.