I en sejour på tre månader hade Hultsfreds FK varit obesegrade. Men så kom bortamatchen mot Färjestaden förra veckan. Allt såg frid och fröjd ut första tio minuterna, sen var det precis som att allt försvann. Ett mycket ineffektivt HFK fick se sig slagna med 2–1.

– Vi har diskuterat misstagen vi gjorde. Men nu har vi rensat ut hela den matchen från våra huvuden, säger Hultsfreds tränare Jerker Einarsson.

Förlusten innebar att avståndet upp till serieledande Pukeberg utökades till fyra poäng. Ner till trean Hossmo är det nu bara fem poäng.

– Vi har både Pukeberg och Hossmo kvar att möta så det kommer bli två säsongsavgörande matcher, menar Einarsson.

På fredag kväll väntar Kalmar AIK på Knektavallen för de grönvita. Efter 4–3-förlusten i våras är det ett revanschjagande HFK, men det står klart de får klara sig utan flera tunga pjäser.

Brödratrion Joachim Johansson, Sebastian Strömbom och Ludwig Strömbom är bortresta. Lägg där till att kreatören Filip Ingemarsson är avstängd efter det röda kortet senast. Med fyra startspelare borta tvingas Einarsson förändra i elvan, men med tanke på kvalitén hos ersättarna är han inte orolig.

– Pierre (Fransson) tar Luddes position, Meris (Hasanbegovic) kliver in i mitten och ”Tegan” (David Tegberger) går in mellan stolparna.

Erfarne Filip Ingemarsson ersätts av en annan rutinerad herre i form av Sebasthian Svensson som därmed gör sin första start.

– Det är en lite mer offensiv elva än vanligt. Det kommer bli spännande.