Horsky: "Stolt över grabbarnas insats"

Vimmerby Hockey förlorade bortamatchen mot Borås efter straffläggning och fick därmed bara en poäng med sig. Men tränaren Phil Horsky tyckte att laget gjorde en bra match.

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky manar på sina spelare i matchen mot Borås.

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky manar på sina spelare i matchen mot Borås.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-11-09 18:31

 – Jag är stolt över grabbarnas insats, säger tränaren efter matchen, som slutade 2-2, men vanns av Borås efter straffar. 

Det var en väldigt jämn drabbning i Borås Ishall under lördagen. Båda lagen var starka defensivt och hade lite svårt att få till de riktigt klara lägena framåt. Och när chanserna dök upp gjorde målvakterna bra räddningar. 

VH hade ett litet spelmässigt övertag hela matchen egentligen. De hade betydligt fler skott och hade bättre spel. Men Borås var inte dåliga på något sätt. 

Efter två perioder var det fortfarande mållöst, och det var ingen stor överraskning egentligen. Vimmerbys senaste matcher har ju varit ganska målsnåla generellt. 

Men i tredje perioden smällde det till direkt. Borås, som hade haft det så svårt mot Vimmerbys samlade boxplayförsvar, fick till slut in pucken i powerplay. Först hade de fem mot tre, men precis när en av VH:s utvisade spelare kom in kunde Borås sätta dit 1-0 med ett hårt, välplacerat skott. 

Boråsmålet blev även startskottet för Vimmerbys målproduktion. I powerplay gjorde Pierre Gustavsson 1-1 med ett fint dragskott från vänster. Kort senare utökade lagkaptenen Jakob Karlsson till 2-1 efter at ha snappat åt sig pucken och tryckt in den i mål.

Glädjen blev dock kortvarig och Borås kvitterade. Efter ordinarie speltid stod det 2-2. 

– Jag tycker att vi gör det jättebra den här matchen, säger Phil Horsky. 

– Det vi har pratat om, hur vi spelar i olika situationer, fungerade utmärkt. Jag har svårt att peka på något som var dåligt egentligen. Det är klart att vi måste få bättre utdelning på våra chanser, men det kommer. Det viktigaste är att vi skapar dem. 

Efter fem minuters övertid, där Vimmerby hade ett powerplay med chanser att avgöra, gick matchen till straffläggning. Där var Borås vassare och satte tre, medan Vimmerby bara gjorde mål på en straff, genom Pierre Gustavsson. 

Kändes det surt att tappa poäng och förlora bonuspoängen?

– Ja, det är inget snack om den saken, svarar Phil Horsky, men tillägger:

– Men samtidigt måste vi fokusera på prestationen, inte resultatet. Det är ett skott som skiljer om vi får tre poäng och allt är frid och fröjd eller om vi bara får en poäng. Vi måste bara fokusera framåt och ta med oss den bra insatsen. 

Nu blir det för Vimmerby att ladda om direkt för att möta Borås ännu en gång redan under söndagen. 

VH-tränaren Phil Horsky har bara positiva tankar inför den returmatchen: 

– Detta var ett steg framåt spelmässigt mot ett hårt kämpande och bra lag. Nu är det bara att gå vidare från den här matchen och fortsätta spela som vi gjorde idag. Det är viktigt att grabbarna är medvetna om vilken bra match de gjorde idag. 

Är det tufft att spela två matcher på två dagar?

– Nej, det ska inte vara några större problem. Det gäller bara att återhämta sig rätt, så ska vi komma tillbaka i fin form även imorgon (läs söndag). 

Oscar Walldén fick släppa tre straffar förbi sig i straffläggningen.
Oscar Walldén fick släppa tre straffar förbi sig i straffläggningen.
Matchfakta

Hockeyettan södra

Borås Hockey - Vimmerby Hockey 3-2 efter straffar

1-0 (40:56) Henrik Eriksson (Roni Viirlas, Oscar Ribbnäs)

1-1 (44:47) Pierre Gustavsson (Jakob Karlsson, Anton Carlsson)

1-2 (46:20) Jakob Karlsson

2-2 (47:12) Joonas Huovinen (Aleksei Sibirtsev)

Straffläggningen: 

1-0 Henrik Eriksson, miss Anton Carlsson, miss Aleksei Sibiritsev, 2-0 Gustaf Jonsson, 2-1 Pierre Gustavsson, miss Markus Ruuskanen, miss Max Popovic, 3-1 Joonas Huovinen. 

Skott: 20-40

Utvisningsminuter: 12-14

Publik: 676. 

Karta: Vimmerby Hockey
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!