Horsky: "Slutspelsattityd som gäller"

Onsdagskvällens match mot Dalen blir VH:s sista innan ett litet uppehåll på tio dagar. "Det blir viktigt att vinna den här, så har vi tid att träna ihop oss mer efteråt.", säger tränaren Phil Horsky.

Phil Horsky vill se att Vimmerby tar sig an mötet med Dalen som om det vore en slutspelsmatch.

Phil Horsky vill se att Vimmerby tar sig an mötet med Dalen som om det vore en slutspelsmatch.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-10-23 06:30

I Vimmerby Hockey missar lagkaptenen Jakob Karlsson matchen av privata skäl. Oskar Carlsson missade tisdagens träning på grund av att han kände sig lite krasslig, men tränaren Horsky tror att den målfarlige backen kan vara tillbaka till matchen mot HC Dalen. 

I övrigt har inte Phil Horsky bestämt hur laget kommer se ut ännu, mer än att Tomas Rydén vaktar kassen. 

Vimmerbytränaren tycker att matchen mot Troja/Ljungby, var okej, och ett steg framåt trots allt. 

 – Men mot ett sånt lag räcker inte okej. Fler måste kliva fram och vara på sin topp. Det hoppas jag få se mer av mot Dalen, säger han. 

Horsky har scoutat motståndet:

 – Det är ett farligt lag. Jag har kollat en del på deras powerplay, och där är de farliga. Men vi vill inte fokusera så mycket på Dalen, utan mer vad vi gör själva. Vi måste steppa upp ytterligare, och det vet jag att vi kan göra. Det finns en växel till, säger Horsky, som tycker att denna match är mycket viktig. 

 – Vinner vi så är vi med i topp 5-racet igen. Det är slutspelsattityd som gäller. Efter den här matchen har vi ett litet uppehåll och då hinner vi träna ihop oss mer. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!