Horsky om framtiden: "Är revanschsugen"

Phil Horsky gjorde som bekant succé i Vimmerby Hockey den gångna säsongen – men han är ännu inte klar för en fortsättning i VH. "Vimmerby är på min lista, absolut", säger han.

Stanna i VH eller inte? Det är frågan för Phil Horsky.

Stanna i VH eller inte? Det är frågan för Phil Horsky.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-04-05 07:00

Ni kan historien om Vimmerby Hockeys säsong. Man var en seger ifrån kvalserien till Allsvenskan men hindrades av coronavirusets utbrott. Säsongen fick ett hastigt och lustigt stopp och ingen visste riktigt hur det skulle bli. Det slutade med att inget lag flyttades upp eller ned och Vimmerby kommer att spela i division ett nästa säsong igen. Men gör man det med sin succétränare Phil Horsky eller inte? Han själv är öppen för en fortsättning men har inte bestämt sig än. 
– Jag avvaktar och har lite is i magen. Men jag vill inte vänta för länge den här gången. Jag har fått ett kontraktsförslag från Vimmerby men har inte tagit ställning till det än, säger Phil Horsky.

Hans arbete med VH har givetvis lockat intresse från andra klubbar, både i Sverige och utanför Sverige.
– Det finns intresse utomlands också men jag vill inte nämna några specifika länder eller klubbar. Samtidigt så är jag inte så sugen på att flytta härifrån (Örebro, där han bor) utan jag vill stanna i trakterna. Men Vimmerby är på min lista, absolut, menar Horsky.
Vad talar för en fortsättning i VH?
– Jag vet vad jag får i Vimmerby och eftersom vi var så nära att gå till kvalserien så är man revanschsugen och vill gå för det igen. Det var en otrolig tomhet efter att vi fick beskedet på bussen om att matchen (returen mot Hudiksvall i playoff 3) blev inställd. Vi hade vunnit den matchen, det är jag säker på. Det är det som motiverar mig mest, tillsammans med alla människor och den fina staden. 

Samtidigt menar 37-åringen att han kan tänka sig andra roller än huvudtränare ifall det inte blir VH. 
– Jag kan tänka mig det mesta så som J20-tränare, assisterande tränare eller huvudtränare. Jag är prestigelös i det. 

När Horsky flyttade till Sverige från Österrike tog han över som J20-tränare för Örebro HK:s ungdomslag. Han berättar att han fortfarande har kontakt med ÖHK.
– Ja, jag snackade med coacherna där nyligen och det var ett bra snack. 

Hur det blir med hans vara eller icke vara i VH återstår nu att se. Han hoppas kunna ha ett besked snart.
– Förhoppningen är att det ska vara klart så snabbt som möjligt, både från min sida och från Vimmerbys sida. Det är dock en lite speciell situation nu med allt som hänt så man behöver vänta lite, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!