Horsky: "Det är mycket psykologi"

Det gick inte vägen senast hemma mot Krif för VH. Nu måste man vinna fredagens match och då passar Phil Horsky på att ändra om i kedjorna. "Vi kommer göra några små förändringar".

Vimmerby Hockey måste vinna två matcher mot Kallinge/Ronneby.

Vimmerby Hockey måste vinna två matcher mot Kallinge/Ronneby.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-27 17:30

Nu är det verkligen vinna eller försvinna för Vimmerby Hockey. Efter att ha förlorat den första play off-matchen hemma mot Kallinge/Ronneby måste VH vinna fredagens bortamatch och tvinga fram en tredje match – som också spelas i Kallinge i så fall. Förlorar man är säsongen över. 
– Det är mycket psykologi och vi måste se till att vi är redo, säger Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky.

I tisdagens match bjöd lagen på en olidligt spännande match som avgjordes i den andra förlängningsperioden. Krif vann med 4–3 och har fördelen inför fredagens match.
– Jag tycker att vi gör en bra match där vi är med och tävlar. Alla kämpar, ger 100 procent i varje närkamp och visar en jäkla attityd. Det var så kul att se, säger Horsky, som förklarar vad som kommer att krävas i returen:
– Det är små detaljer som vi kan förbättra, till exempel att göra det lite bättre i boxen. I spel fem mot fem så är vi bättre än dem. Sedan kommer vi göra några små förändringar i kedjorna.
Vad för förändringar?
– Jag vill inte gå in på det närmare än så. 

Krif är ett erkänt skickligt power play-lag och visade senast att man är farliga där.
– Vi hade bra disciplin ändå där vi tar fyra utvisningar varav en av dem är en puck out. Vi försvarade oss bra överlag men hade inte studsen med oss. Det kommer vi att ha på fredag. 

Missa inte vår direktrapportering på plats från matchen. Nedsläpp är 19.00 under fredagen. 

Phil Horsky väljer att göra några förändringar i laget.
Phil Horsky väljer att göra några förändringar i laget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!