Högberg: "Farligt att tänka på sådant"

Vimmerby Hockey möter Hanhals borta på onsdag i en match där VH kan säkra seriesegern. Men Kungsbackalagets tränare väljer att inte fokusera på det. "De kommer att vinna serien förr eller senare ändå", säger Niclas Högberg.

Hanhals har inte lyckats vinna mot VH den här säsongen.

Hanhals har inte lyckats vinna mot VH den här säsongen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-11 19:00

Hanhals ligger femma i HockeyEttans vårserie med nio poäng ned till Borås, som ligger sexa och på den ena av två kvalplatser nedåt. Borås har dock en match mindre spelad, så Hanhals är inte helt säkra ännu.
– Vi vet om scenariet men det är nog ingen större nervositet hos spelarna. Det är ju långt ifrån klart men vi har spelat bra i vårserien och ibland vinner man och ibland förlorar man, säger Hanhals-tränaren Niclas Högberg. 

Hanhals har haft det väldigt tufft mot VH den här säsongen och har inte lyckats vinna någon av de fyra matcherna man spelat mot dem. Vinner VH den här gången också så säkrar man definitivt seriesegern.
– Vimmerby spelar med hög fart och jag är säker på att de kommer att ge övriga lag där uppe en obehaglig överraskning. De kommer att vinna den här serien förr eller senare ändå så vi ska bara sköta vår match. Det är farligt att tänka på sådant eftersom man då kan tappa fokus från sin egna prestation, menar Hanhals-tränaren.
Hur ser det ut i truppen för er med skador och sjukdomar?
– Det ser ganska bra ut för oss måste jag säga och det har det gjort under säsongen också. Vi har kunnat ha de flesta tillgängliga hela tiden, men vi får se imorgon (läs onsdag) vilka som är redo för spel. 

Vi liverapporterar matchen på onsdag på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 19.00.

Niclas Högbergs Hanhals möter Vimmerby hemma på onsdag.
Niclas Högbergs Hanhals möter Vimmerby hemma på onsdag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!