Hjälten: "Bara sprutade adrenalin"

Måns Carlsson tog Vimmerby Hockey vidare mot Enköping. Han gjorde det även mot Troja så att Vimmerby Ishall höll på att explodera i glädjerus.

Vild glädje! Måns Carlsson har precis avgjort och skickat Vimmerby Hockey vidare i playoff.

Vild glädje! Måns Carlsson har precis avgjort och skickat Vimmerby Hockey vidare i playoff.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-03-08 22:55

– Det var jätteskönt att smälla dit den. Om jag hade adrenalin mot Enköping där i slutet, så var det inget mot vad jag hade nu. Jag bara sprutade adrenalin hela jag, och visste inte var jag skulle ta vägen, säger Måns Carlsson.

Och det var nog 21-åringens skönaste mål i karriären. Så här långt.

– Senast var det ett av de skönaste målen, men det här tog nog priset så här långt. Det var ett jäkla tryck på läktarna också, verkligen skitkul, säger Måns Carlsson.

I en match där VH hade greppet avancemanget i 58 minuter och 25 sekunder innan Trojas kvittering föll - så kunde ändå VH resa sig i förlängingen och avgöra.

– Det var ingen jätteskön känsla när de gjorde mål. Men vi kändes ändå pigga och ville inte ha en ny match imorgon, det hade nog de fått ännu mer energi av, säger Måns Carlsson.

Han berättar om ett beslutsamt omklädningsrum inför förlängningen.

– De äldre spelarna tog tag i det. Jakob Karlsson, Pelle Ström, Pontus Johansson, Mattias Wigley och Hampus Harlestam och sa till oss yngre att bara gilla läget.

Nu väntar playoff 3 för Vimmerby Hockey - och det ser matchhjälten fram emot.

– Det ska bli skitkul. Vi är två segrar från kvalserien, även om det är lång dit ännu. Vi visar idag att vi är fruktansvärt starka mentalt och viker inte ned oss. Det här stärker oss ännu mer, säger Måns Carlsson.

Vild glädje på läktarna där sången aldrig ville ta slut.
Vild glädje på läktarna där sången aldrig ville ta slut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!