HHF tog imponerande seger: "Det behövdes"

Hultsfreds HF vann under lördagen hemma mot IFK Karlskrona U med 29-24. "Vi fokuserade på rätt saker", säger Andreas Sundqvist.

Henrik Böris öste in mål mot IFK Karlskrona U. Det blev hela elva stycken.

Henrik Böris öste in mål mot IFK Karlskrona U. Det blev hela elva stycken.

Foto: Roelof Stroetinga

Handboll2020-02-23 11:29

HHF-tränaren var belåten med sitt lag och med de tre poängen. Inte konstigt kanske, med tanke på de två poängen mot IFK Karlskrona U. I första mötet lagen emellan fick Hultsfred se sig besegrade med hela 35-22, men hemma i Hagadalshallen tog de revansch. 

Redan i början av första halvlek tog HHF kommandot och efter 3-2-målet i tredje minuten släppte de aldrig ledningen. De tryckte på och vann alltså till slut med 29-24.

– Det var fokuserat matchen igenom. Inte massa slarv och tekniska fel som tidigare. Vi hade rätt inställning och fokuserade på rätt saker, säger tränaren Andreas Sundqvist. 

Segern var efterlängtad:

– Verkligen. Det här behövdes. Vi har haft en svår säsong med mycket nytt i laget, och vi har egentligen bara velat ha ett lag igång. Det har blivit bättre och bättre under säsongens gång ändå. 

Nu ska HHF försöka ta med sig spelet från lördagens match till säsongsavslutningen. Nu har de ettan Vetlanda och tvåan Karlskrona Flottan på schemat. 

– Det blir tufft. Vi får försöka göra vårt och aldrig hänga med huvudet, säger Andreas Sundqvist. 

Han berömmer rutinerade Henrik Böris som gjorde hela elva mål.

– Säkerheten själv. Han var en stor orsak till att vi vann. Även Wiktor Dehlin på linjen var väldigt bra. Han spelade sextio minuter och var viktig både bakåt och framåt. 

Målskyttar HHF: Henrik Böris 11, Gustaf Örnros 4, Anton Söderström 4, Wiktor Dehlin 4, Christoffer Sundqvist 2, Armen Aslanyan 2, Elias Andersson/Landholm, Joel Albertsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!