HHF "dammar av" Eric Schultz

I dag spelar Hultsfred HF sin sista match innan juluppehållet. Då plockar man in en gammal storskytt. Eric Schultz gör comeback som ersättare för skadade Robin Löfstedt.

Eric Schultz gör comeback  i HHF mot Kävlinge.

Eric Schultz gör comeback i HHF mot Kävlinge.

Foto: Roelof Stroetinga

Handboll2018-12-15 07:00

Det är Kävlinge som väntar för HHF i Hagadal sportcentum.

– Vi har satt upp ett mål att vi ska vinna sista matchen innan jul. Det kommer att bli tufft, för Kävlinge är ett bra lag, som har gått bra under stora delar av säsongen, säger HHF-tränaren Bosse Sundqvist.

HHF kommer från storförlust senast mot Åhus, med hela 15-38.

– Det var säsongens sämsta match av oss. Vi bara slutade spela senast. Så får det inte se ut. Nu måste vi hitta tillbaka till det spel som vi haft tidigare under säsonen och bli täta bakåt igen. Det är viktigt att vi inte faller igenom sådär som vi gjorde senast och tappar en massa onödigt mål bakåt, säger Bosse Sundqvist.

HHF har efter Robin Löfstedts skada funderat på att plocka in en ersättare i sista matchen före jul. Därför hörde man av sig till 28-årige Eric Schultz, som slutade efter förra säsongen. Schultz som har flera säsonger bakom sig i HHF-tröjan, där han tillhört nyckelspelarna.

– Vi har dammat av honom på träning i veckan här, och det har sett bra ut. Det var ju inte så länge sedan som han slutade, så att han kommer tillföra tyngd och rutin i det här laget. Plus bra skytte, säger Bosse Sundqvist.

Är det en permanent comeback?

– Nej, det är bara för den här matchen. Sedan får vi se, säger Bosse Sundqvist.

Angående Robin Löfstedt så går läkningsprocessen framåt. Skadan har inte blivit värre.

I övrigt är HHF ordinarie i matchen. Man tar dock med tre målvakter, vilket innebär att Jesper Rüdiger kompletterar Oliver Carlford och Felix Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!