Det är med stor förväntan HM IS ger sig in i seriespelet i år. Majoriteten av spelarna är i åldrarna 14–18 år och många av dem får känna på seniorfotboll för första gången.

– Det är flera lag i serien som har unga trupper, det har vi förstått. Vi är ett av de lagen, säger Roger Angenfelt, som delar på tränaransvaret tillsammans med Linda Johansson.

Både Roger Angenfelt och Linda Johansson är nya som ledare för damlaget. De har tidigare ansvarat för klubbens F04-lag, där de flesta spelarna också kommer ifrån.

– De fick kliva upp och bli damlag till den här säsongen, tillsammans med några äldre tjejer som har varit med innan. Några av 04-tjejerna var med redan förra året, säger Roger Angenfelt som ser fram emot att se hur HM IS kommer att klara konkurrensen.

– Det ska bli spännande. Vi är sugna på att komma igång med serien. Då får man se lite var man står.

I måndagens premiär ställs HM IS mot nykomlingen Södra Vi. Ett lag som kommer med stukat självförtroende efter förlusten mot Hultsfred med 18–0.

HM IS mötte just Hultsfred i en träningsmatch på försäsongen där man förlorade med 5–1.

– Hultsfred blir starka, de kommer att tillhöra topplagen. De andra lagen har vi inte så bra koll på, säger Roger Angenfelt.

Vad är er målsättning?

– Vi har inte satt upp några mål tabellmässigt. Vi har många unga tjejer, så vi får se det som ett läroår där vi försöker lära oss så mycket som möjligt. För de flesta tjejerna handlar det om att komma in i det här med seniorfotboll.