Othilia uttagen i landslaget

Nästa söndag avgörs finalen i nordiska mästerskapen i ponny. Samma dag fyller Othilia Petersson 16 år. - Det vore ett perfekt avslut på ponnykarriären att nå en framgång där, säger mamma Johanna Blom Petersson.

Othilia Petersson och Miclas Courtney Love är klara för landslaget och NM i Danmark nästa vecka.

Othilia Petersson och Miclas Courtney Love är klara för landslaget och NM i Danmark nästa vecka.

Foto:

Hästsport2009-06-18 06:27


Här ser ni traktens färskaste landslagstjej.
- Det är jättekul, säger 15-åriga Othilia Petersson när vi träffar henne och busiga Miclas Courtney Love på gården i Uggletorp, strax utanför Vimmerby.
Länge var det nästan solklart att den talangfulla ridtjejen skulle ta en av de fem platserna i det svenska ponnylandslaget till NM i Danmark - men en transport (!) höll på att släcka drömmen.

"Courtney" skadade sig
- Vi var på väg till en tävling för tre veckor sedan och på något sätt gick det illa i hästtransporten och "Courtney" ramlade och skadade benet och muskulaturen, säger Johanna Blom Petersson.
En snabb och bra behandling hos en kiropraktor i Göteborg gjorde susen.
- Utan hans hjälp hade det aldrig gått.
Landslagsledningen hade dock ett krav: Othilia och Miclas Courtney Love fick ha max fyra fel i tävlingen den gångna helgen, annars var det kört. Annars skulle det inte bli någon landslagsritt och NM för Vimmerbyekipaget - trots att de i princip varit bäst totalt sett i de tidigare observationstävlingarna under året. Landslagsledarna ville se att hästen var helt okey för att kunna tävla
- Herregud vad nervöst det var. Jag har nog aldrig varit så nervös någon gång tidigare i mitt liv, säger Johanna Blom medan hon tittar ut över ängarna i det natursköna Uggletorp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!