LÄS MER: Klart: Han är tillbaka i Hästen

LÄS MER: Avslöjar: Han nobbade Hästen

LÄS MER: Czarnecki lämnar Hästen

Tre plus två år för Tony Zabel.

Tre år för Niklas Czarnecki.

Vita Hästen bygger långsiktigt och bekant med Niklas Czarnecki som assisterande.

– Det har gått relativt snabbt, visst har jag saknat det här. Det sitter i DNA:t. Jag har hållit på med det här i hela mitt liv, säger Czarnecki.

Under hans första tid som huvudtränare gjorde han megasuccé och tog Vita Hästen till SHL-kval.

Efter att ha räddat kvar Karlskoga i allsvenskan förra säsongen har 53-åringen från Västervik jobbat som lärare. En tjänst han slutar 14 juni för att åter vara hockeytränare på heltid.

Huvudansvaret kommer att ligga på Tony Zabel.

– Det har ingen betydelse för mig i min profession. Jag är lika glad för jobbet, oavsett vad det är för titel, fortsätter Czarnecki.

Vad är det för klubb du kommer till?

– En förening som jag känner till väl. Jag har bott här i fem år nu, har jobbat där och följt laget nära. Hästen vet vad de får i mig och jag vet vad jag kommer till.

Efter en stökig säsong som innebar att Leif Strömberg fick kicken och Hästen tvingades till kvalspel för att rädda kontraktet ser Czarnecki en huvudprioritet att få ordning i leden.

– Det är viktigt att vi får lugn och ro. Jag kan bidra med att det ska bli stabilare. Klubben behöver kontinuitet i båset och i styrelsen. Ett långsiktigt tänk, det går inte hålla på som så här.

Czarnecki har haft inledande samtal med Tony Zabel som annars är en ny bekantskap.

– Vi ska sätta allting framöver. Spelmässigt gäller det att hitta en balans och vara noggrann i det vi gör. Det är inga hemligheter.

Har du börjat lista eventuella nyförvärv?

– Jag kommer vara behjälplig i de delarna med mina kontakter och den kunskap jag har, säger Niklas Czarnecki.