Virserumsonen Joel Kling tog i fjol sista chansen att bli svensk juniormästare i speedway. För i år kliver 21-åringen, fyller 22 i april, upp som senior.

– Jag fick ju avsluta juniortiden på bästa sätt och det var riktigt skönt. Men nu har man har kommit förbi junioråldern och det är ett steg man måste ta. Men det är inget jag tänker på så mycket. Det är bara att fortsätta jobba på så kommer resultaten att komma, säger Kling efter att ha kört årets första varv på en speedwayoval

Han gör det i samband med svenska landslagets läger i polska Ostrow och han medger att det är lite ringrostigt efter vintern.

– Första varven var väldigt speciella. Man är ju inställd på att man inte ska få sladd in i svängen. Men jag lyckades få till det i år också, säger han och skrattar.

Någon stress över att han nu ska tampas med de stora grabbarna menar han att han inte känner.

– Man får ta de där små trappstegen hela tiden. Jag tror det är därför jag kommit så långt som jag gjort. Jag har inte tagit de där jättehoppen framåt utan hela tiden tagit steg för steg. Jag tror det blir bäst då, säger Dackeföraren.

Det var dock ett rejält steg han tog när i slutet av den förra säsongen fick chansen att köra för polska Lublin och bidra till att de kvalade sig upp i Ekstraliga.

– Jag blev chockad själv att det gick så bra. Det var sjukt roligt och det var väl lite det som gjorde att jag fick den här chansen att få köra i Gdansk den här säsongen, säger Kling.