"Har egentligen tänkt sluta tre år i rad"

Redan i söndags tog Virserums säsong slut. Det blev inget playoff för hockeylaget. "Tråkigt att det tog slut så snabbt", säger lagets poängkung Simon Dahl. Nu funderar han över framtiden.

"Det känns tomt", säger Virserums poängkung Simon Dahl sedan säsongen tog slut i helgen.

"Det känns tomt", säger Virserums poängkung Simon Dahl sedan säsongen tog slut i helgen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-18 16:40

Det har bara gått några dagar sedan säsongen tog slut. Simon Dahl gjorde som han brukar: vann poängligan. Och det med god marginal. Han nådde 38 poäng i Alltrean södra A efter 16 mål och 22 assist. Med det var han elva pinnar före tvåan, Åsedas Daniel Bohman. Samma avstånd hade han när han även vann grundseriens totala poängliga med 44 poäng. 

Vad säger du om din säsong?

– Tja, jag vet inte. Förra säsongen gick det sjukt bra och ja... den här säsongen har det också gått lite över förväntan. 

Och för laget?

– Samma sak där. Lite över förväntan med tanke på omständigheterna. 

Vad menar du då?

– I mitten på juni hade vi ingen sportchef klar, ingen tränare och ingen kontrakterad spelare. Sedan gick det snabbt. Vi hade också många unga nya killar i laget som kom direkt från juniorhockeyn, säger Simon Dahl. 

I de tre tidigare säsonger som Tingsrydssonen spelat för klubben, så gick de till kval. Inte denna gång. 

Hur ser du på framtiden?

– Klart att jag har funderat lite redan, men just nu vet jag inte. Jag har egentligen tänkt sluta tre år i rad, men det är så kul med hockey. Samtidigt har vi fått utökning i familjen. 

Vad är viktigt för att Virserum ska ta nästa steg?

– Det vore bra om truppen kunde spikas tidigare och självklart också att det blir klart med tränare i ett tidigt skede. Jag vet att det planeras för nästa säsong och det känns positivt. Sedan finns många eldsjälar i föreningen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om