Här är veckans heta och kalla lista

Viktiga innebandymatcher och ett hockeylag som går på räls är några av sakerna som får plats i veckans heta och kalla lista.

På fredag spelar Vimmerby IBK sin viktigaste match på länge.

På fredag spelar Vimmerby IBK sin viktigaste match på länge.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2020-01-22 17:10

Glödhett

Seriefinalen

Vimmerby IBK:s herrar har en oerhört het match på fredag. Det är serietvåan CL98IC som kommer på besök i en klassisk "sexpoängsmatch". Serieledande VIBK har tagit 36 poäng och CL har 34. Sedan är det ett glapp på sex poäng ner till tredjeplatsen, så att det är de två bästa lagen som möts är det inget snack om. Jag tror det kommer att bli tufft för Vimmerby. Bortamatchen slutade med 5-3-seger för CL, men nu har VIBK en stor hemmapublik som stöttar dem. Jag tippar 7-6 till hemmalaget.

För övrigt är det även en toppmatch i Östergötlands division 2 i helgen. Rimforsas herrar, som ligger trea i serien, möter KFUM Norrköping, tvåan i serien. Även Vimmerbys damlag har en viktig match i division ett, nämligen ett bottenmöte med Vetlanda.

Hett

Stormsteg mot playoff

När detta skrivs vet vi inte ännu resultatet i onsdagens match mellan Hanhals och Vimmerby, men oavsett hur det går kan vi konstatera att VH har ett utmärkt läge i vårserien. Fortsätter de bara på den inslagna vägen och inte faller ihop totalt ska de vinna serien. Det är ett imponerande spel, men framför allt en imponerande effektivitet laget har visat upp. För även när spelet inte fungerar vinner de, mycket tack vare ett ramstarkt försvarsspel.

Hur matchen mot Hanhals gick kan ni läsa om på Vimmerbytidning.se. Vi var på plats i Kungsbacka och bevakade mötet.

Varmt

Lokala lag och hett derby i fotbollscupen

Gullringen, Rimforsa, Österbymo, Kisa, Södra Vi och Hägerstad ska i helgen spela Håkan Sandbergs minnescup i Linköping. Det är en stor turnering med massa lag från framför allt Östergötland. Förra året var Gullringen i final, men föll där mot Mjölby AI. Frågan är om något av de lokala lagen kan gå långt i år?

Ljummet

De allsvenska värvningarna

Okej, Ofori till AIK, Kiese Thelin till Malmö och Holmberg till Djurgården. Några spännande nyförvärv har de allsvenska lagen gjort. Men det har i övrigt varit ovanligt svalt och tyst på transfermarknaden. Hoppas att det kommer in lite spännande namn till Allsvenskan framöver.

Kallt

Den svidande utklassningen i hemma-EM

Visst, nu har de svenska handbollsherrarna revanscherat sig med en jättefin insats mot Ungern, där det slutade med seger 24-18. Och detta trycks innan matchen mot Island. Men den tunga förlusten mot Portugal från i fredags svider fortfarande. Det blev alltså 35-25 till Portugal. Vilket debacle.

Vimmerby Hockey har imponerat i vårserien och gått som tåget.
Vimmerby Hockey har imponerat i vårserien och gått som tåget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om