Här är motståndet som väntar VH

Enköpings SK. Det är laget som väntar Vimmerby Hockey i playoff 1.

Enköpings SK är VH:s motståndare i playoff 1.

Enköpings SK är VH:s motståndare i playoff 1.

Foto: Robin Widing

Ishockey2019-02-21 16:39

Enköpings SK eller ESK hockey som laget kallas i Enköping tog den sista playoffplatsen i den norra allettan. Laget avancerade till allettan från den östra hockeyettan strax före jul för första gången på fem säsonger, efter några tyngre säsonger – och det blir första gången sedan våren 2013 som laget spelar playoff.

Playoffspelet säkrades dock inte förrän i sista omgången igår. Trots att Enköping förlorade mot Borlänge (2-4) så blev det playoff, tack vare att jumbon Vännäs inte mäktade med att besegra Hudiksvall.

Längre tillbaka var Enköping ett playofflag att räkna från den östra eller västra serien. Bland annat spelade Enköping kvalserien till allsvenskan säsongen 2009/10.

I årets upplaga av Enköping återfinns bland annat tidigare Nybrospelaren Jesper Bärgård, som också toppar poängligan med 25 poäng på 40 matcher. På backsidan hittar man även allsvenskt meriterade Robin Nilsson, som spelat för Västerås, Almtuna och Södertälje tidigare, men som även gjort två säsonger för Kallinge/Ronneby i den södra hockeyettan.

Laget tränas av förre SHL-spelaren Johan Jonsson, som tog över laget för några veckor sedan då ordinarie tränaren Robert Kimby valde att kliva åt sidan av personliga skäl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!