Glödhett:

Vimmerby Hockey

Ingen högoddsare att Vimmerby Hockey toppar listan. För åttonde året (!) i rad har VH tagit sig vidare till Allettan. Hatten av. Laget har lyckats med den bedriften varje gång sedan första säsongen i ettan 2011/2012. Nu är Vimmerby också på jakt efter första seriesegern. En seger på de återstående två matcherna (Nybro och Halmstad) och det är klart. De lär inte nöja sig inte med Allettan. Är man seriesegrare i södra HockeyEttan bör det finns förutsättningar att ta sig hela vägen till kvalserien. Kapaciteten finns.

Artikelbild

| Silly Season är i full gång i den lokala fotbollen.

Hett:

Silly Season

Egentligen hade jag Virserums SGF i den här kategorin. Men jag tänkte om. VSGF har som ni vet imponerat stort i hockeytrean och gick igenom serien utan att tappa en enda poäng. Nu är det ett tag sedan och historia. Nu väntar Alltrean. Istället får Silly Season i fotboll ta plats. Efter en lugn inledning på frimånaden har det tagit fart ordentligt sista veckan. Vissa övergångar är redan klara, men ryktena kring vissa lokala spelare surrar för fullt. Var ska de spela?

Varmt:

Artikelbild

| Tobias Claesson har övertygat i RIF.

Poängkungen

Rimforsa IF studsade tillbaka omedelbart efter förlusten mot Söderköping. Bergs IK blev ett enkelt byte för serieledarna. Vinst: 12–3. Tobias Claesson gjorde sin vana trogen många poäng. Han stod för fyra mål och två assist. Han toppar också seriens poängliga med 41 pinnar på nio matcher. I nästa omgång väntar seriefinal mot Solfjäderstaden. Snacka om hett möte.

Artikelbild

| Det är långt mellan hemmamatcherna för VBK.

Ljummet:

Serieupplägget

Artikelbild

| Lågvattenmärke av lokal spelare.

Det är samma vis år efter år. Vimmerby BK spelade sin sista hemmamatch för höstsäsongen 24 november. Det blev seger med 11–9 mot Kaskad F. När nästa match spelas i bowlinghallen i Vimmerby? 23 februari! Alltså, det är tre månaders väntan från en hemmamatch till en annan. Det låter inte klokt. Och då snackar vi bowling på nästan den högsta nivån i Sverige: Allsvenskan.

Kallt:

Lånekarusellen

Kanske man är gammalmodig i tankesättet, men det spelar ingen roll. Och det är väl så att det man blivit någon sorts av begränsning. Men jag är trött på att det i hockeyns värld lånas in spelare hit och dit. Det tar liksom aldrig slut. Många gånger tycker jag det ger fel signaler (inte minst mot de ofta yngre spelare som står på gränsen) att låna in en spelare utifrån för en enskild match.

Iskallt:

Verbala påhoppet

Den lokale spelare som uttryckte sig rasistiskt mot en motståndare för ett tag sedan. Ett lågvattenmärke. Bra då av klubben i fråga att ta avstånd från händelsen och att de stängde av spelaren och har påbörjat ett värdegrundsarbete.