Ishallen i Vimmerby har varit en het fråga de senaste åren. Bland annat har Vimmerby Hockey riskerat att uteslutas ur division ett – eftersom ishallen inte uppfyller förbundets krav.

Under onsdagen blev det klart att VH får dispens ytterligare en säsong. Vimmerby kommun har skickat in en handlingsplan, vilket ligger till grund för beslutet.

– Vi på kommunen, Vimmerby Hockey och förbundet har hela tiden haft en god och regelbunden kontakt i ärendet, säger Anton Palmér, fritidssamordnare på utvecklingsavdelningen.

Nyligen blev det klart att Vimmerby kommun ska rusta upp ishallen till en kostnad av drygt elva miljoner kronor, i den första etappen. Då ska bland annat isytan utökas och sargen ska bytas ut.

– Den 5 juni, efter kommunfullmäktiges beslut om investeringen, så skickade vi in en handlingsplan och beslutsunderlag från fullmäktiges beslut gällande investeringen samt en dispensansökan som Vimmerby Hockey gjort till svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd. Handlingsplanen innehöll processen som varit, vad som skall göras, när det skall göras samt en förklaring till varför inga åtgärder hinner göras till säsongen 2018/19 utan först 19/20, säger Palmér.

Han tillägger:

– Vi är givetvis väldigt glada att Svenska ishockeyförbundet fattat detta beslut med tanke på de investeringarna som skall göras i ishallen och skönt även för Vimmerby Hockey att framöver kunna fokusera på det sportsliga till 100 procent.