Här är elitdomarens nya uppdrag

Efter att ha varit fotbollsdomare på elitnivå, byter nu Jonas Karlsson spår. Nästa uppdrag: fotbollstränare för Vimmerbys damlag i division ett. "Det känns jättebra", säger den förre elitdomaren.

Jonas Karlsson ska träna Vimmerbys damlag.

Jonas Karlsson ska träna Vimmerbys damlag.

Foto: Charlotte Madestam

Fotboll2018-12-16 16:12

Efter en skadedrabbad säsong fick den skicklige och rutinerade Målilladomaren Jonas Karlsson beskedet att han inte fick döma på elitnivå längre. Efter några säsonger i Superettan på herrsidan var det slutdömt. Men fotbollen överger inte Karlsson. Nu väntar en ny spännande utmaning för honom kommande säsong. Den som en del i tränarteamet i Vimmerbys IF:s damlag.

– Ja, så blir det. Jag kommer att tillträda efter nyåret. Som du vet var tanken egentligen att domarkarriären skulle fortsätta ett par år till, men nu blir det en satsning på tränarkarriären istället – och det känns väldigt inspirerande, säger Jonas Karlsson.

Vilken roll får du i Vimmerby?

– Jag blir huvudtränare. Det känns mycket bra att det finns en sån bred kompetens i föreningen och jag kommer få stor hjälp av alla andra ledare. Tanken är också att Dragan Zivic (ny herrtränare) kommer vara en del i det här.

Uppdraget i Vimmerby IF blir hans första som huvudtränare.

– Tidigare har jag varit spelande assisterande tränare i Målilla, men aldrig tidigare huvudtränare. Det här känns som ett bra första steg. Vimmerby IF är en bra och välskött förening.

Vad har du för fotbollsfilosofi?

– Jag har en bild av hur jag vill att fotboll ska spelas, men först och främst måste jag lära känna tjejerna i truppen. Sedan får nästa steg bli att vi tillsammans får klart för oss hur vi ska spela och uppträda för att utvecklas.

Kontraktet är skrivet på ett plus ett år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!