Alla lokala fotbollslag har haft seriepremiär – förutom Rimforsa IF Dam. Ikväll är det dags. RIF åker till Linköping för att möta Gottfridsberg.

– Kul att det äntligen drar igång, men vi har knappast varit sysslolösa de senaste veckorna. Vi har spelat många matcher, både med A-laget och U19-laget. Vi är väl förberedda inför seriespelet, säger Mats Andersson.

RIF-tränaren är mycket nöjd med försäsongen. Bland annat gick laget till kvartsfinal i Östgötacupen.

– Där fick vi spela flera matcher mot klubbar från division ett och två. Det var utvecklande.

Att Rimforsa är ett seriöst division fyra-lag som siktar uppåt råder det inga tvivel om. Truppen består av drygt 30 spelare som backas upp av fem ledare. Träningsnärvaron är hög.

– Vi vill att spelarna ska ha en så utvecklande miljö som möjligt. Därför var det tråkigt att vi inte gick upp i division tre förra året. Det var ju så nära. Till slut skiljde det bara ett mål.

Nyförvärv från Kisa

Precis som tidigare år består damfyran i Östergötland av en vårserie och en höstserie. De tre bästa lagen från vårsäsongen går vidare till Division 4A.

– Jag räknar med att vi klarar det, annars ska det hända någon jättegrej, säger Mats Andersson.

Han har redan börjat fundera på höstsäsongen.

– Vi har pratat med spelarna om att det är jätteviktigt att vi håller igång och tränar hela säsongen. Det är i höst det avgörs. Förra året föll vi delvis på att glöden försvann i slutet.

I genrepet mot division tre-laget LiU blev det seger med 4–1. Då gjorde Sofia Ejlertsson tre mål. Hon har varit glödhet hela försäsongen och gjort cirka 15 mål – som yttermittfältare.

– Sofia skulle egentligen ha spelat med Linköpings FC i år, men hon kom tillbaka till Rimforsa när LFC la ner sitt U19-lag. Hon är jätteduktig och blir nästan som en extra forward från sin ytterposition.

Rimforsa har fått in sju nya spelare i truppen till den här säsongen. Flera av dem kommer från Kisa BK, som inte längre har något damlag. Eventuellt är det ytterligare ett nyförvärv på ingång: den rutinerade målvakten Kristina Rödin.

– ”Kicki” har egentligen slutat, men vi hoppas på henne. Hon har spelat en träningsmatch med oss och funderar på hur hon ska göra. Det vore ett jättebra komplement till Olivia Johansson som just nu är vår enda renodlade målvakt, säger Mats Andersson.