Här är beskedet om provspelarna

Oscar Karlsson från Hultsfreds FK och Alex Gunnarsson från FBSK har båda provtränat med Vimmerby IF under vintern. Nu har VIF bestämt sig för om de ska värvas eller inte.

Det blir ingen övergång till Vimmerby för varken Oscar Karlsson eller Alex Gunnarsson.

Det blir ingen övergång till Vimmerby för varken Oscar Karlsson eller Alex Gunnarsson.

Foto: Roelof Stroetinga

fotboll2019-02-20 14:21

Vimmerbys nye huvudtränare Dragan Zivic har gillat vad han sett hos Oscar Karlsson och Alex Gunnarsson, men någon övergång blir det inte för spelarna.

– De kommer inte tillhöra vår trupp nu i vår. Men de kommer följas noggrant under säsongen för att sedan komma tillbaka och provträna med oss igen efter sommaren, säger Vimmerbys tränare Dragan Zivic.

Efter samtal med Oscar och Alex enades de med Dragan att det bästa för deras fotbollsframtid var att stanna kvar i Hultsfred respektive Frödinge.

– Det skulle inte gynna dem att sitta på bänken hos oss. De uttryckte sig väldigt bra och höll med, menar Dragan Zivic.

Men Dragan är riktigt glad att han fått träffa och titta på dessa två spelarna. Nu vet de båda vilka krav som krävs för att gå in och konkurrera i Vimmerbylaget.

– Det är två väldigt intressanta spelare. Det var väldigt bra och viktigt för dem att få mäta sig med våra a-lagsspelare.

Chansen är stor att Oscar och Alex kommer tillhöra Vimmerby om en säsong eller två.

– Ja, jag tror det kan bli något i framtiden. Jag kommer kalla dem en gång till efter sommaren så får vi se hur deras form är då.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!