Ystads IF klart för Europacupfinal

SM-slutspelet tog slut redan i kvartsfinalserien mot Lugi. Ystads IF trivs bättre i Europa. Där väntar final i European Cup mot Anorthosis Famagusta, Cypern. –Så jäkla härligt, säger tränaren Oscar Carlén.

Johan Dahlin gjorde sex mål när Ystads IF tog sig till final i European Cup. Arkivbild.

Johan Dahlin gjorde sex mål när Ystads IF tog sig till final i European Cup. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Handboll2021-04-24 19:26

Seger med tre mål var kravet för att passera det cypriotiska motståndet i semifinalreturen på hemmaplan.

För säkerhets skull såg Ystad till att marginalen blev fyra mål – seger med 26–22 och totalt 50–48.

– Det kändes som att vi verkligen behövde detta, och förtjänade detta efter allt slit. Det har varit lite motigt mot slutet. Jag tycker ändå vi spelat bra under förutsättningarna, men inte fått till det lilla sista. Framför allt i anfallsspelet, men även bakåt, säger tränaren Oscar Carlén till Ystads Allehanda.

– Men nu lossnade det lite i andra halvlek. Vi fortsatte gnugga på och och fortsatte skapa lägen och då kommer utdelningen till slut. Grabbarna är så värda den här Europacupfinalen.

European Cup är den tredje mest ansedda av de europeiska klubblagsturneringarna. I finalen väntar den grekiska storklubben AEK Aten som skickade ut Gorenje Velenje från Slovenien i sin semifinal.

– Det är ett lag vi har lite bättre koll på. De har tagit in en del utlänningar. De har några spanjorer, en österrikare och nu har de fått in två norrmän också. De kommer nog vara en nivå bättre, säger Carlén till Ystads Allehanda.

– Det är första gången i klubbens historia som vi går till en Europacupfinal. Det är en fjäder i hatten.

Finalen spelas den 15 och 22 maj. Vilket lag som inleder på hemmaplan kommer att lottas framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!