Viktig streckmatch för Hultsfred HF

Det är viktiga poäng på spel Hultsfred HF i bottenkampen när laget möter nästjumbon Flottan borta på söndag.

Hultsfred HF spelar borta mot Flottan på söndag.

Hultsfred HF spelar borta mot Flottan på söndag.

Foto: Roelof Stroetinga

Handboll2019-01-19 08:00

HHF kommer till igen efter den viktiga och starka segern hemma mot serieledande Åhus förra helgen. Nu väntar ett lag i tabellens andra ände i form av Karlskronalaget Flottan.

– Det är en viktig match för oss. De ligger under oss i tabellen, och jag skulle nästan vilja säga att det är lite av en måstematch, säger assisterande HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

Sundqvist tycker att laget ska bygga vidare på det spel som laget visade upp i matchen mot Åhus, där det skånska topplaget fick åka hem med tio bollar i baken (32-22).

– Vi spelade bra bakåt och var konsekventa famåt, och framförallt slappnade vi aldrig av i matchen. Det är något vi ska bygga vidare på, säger Andreas Sundqvist.

När Flottan besökt Hagadal i höstas vann Hultsfred med 27-22.

– Det är ett ganska kortväxt lag, som gärna vill springa mycket, så det gäller att vi kan försöka få in lite kontringsmål och är stabila bakåt, säger Sundqvist.

I HHF-truppen saknas Eric Schultz, som inte spelar denna match, men i hans ställer kommer Axel Henriksson in. På målvaktssidan fortsätter duon Oliver Carlford och Jesper Rüdiger, medan Joel Wiger Albertsson kommer in på bänken som back upp till linjespelarna Albin Nilsson och Sacha Omrcen. HHF ligger tia i tabellen på lika många poäng och har två poäng upp till H43 på säker mark i tabellen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om