HHF stod för stark vändning: "Stänger igen bakåt"

Hultsfreds HF vet fortfarande inte hur det känns att förlora en handbollsmatch den här säsongen. På söndagen tog laget sin sjätte raka seger i division 6, när man bortaslog Malmslätt/Ljungsbro med 32–26 efter en stark anda halvlek. "Vi kom ut som ett helt annat lag efter vår time out", säger tränaren Andreas Sundqvist.

Christoffer Sundqvist gjorde tre av HHF:s mål.

Christoffer Sundqvist gjorde tre av HHF:s mål.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Handboll2023-01-29 14:22

Hultsfred går från klarhet till klarhet och verkar ostoppbara i division 3.

Serieledarna åkte till Ljungsbro Sporthall på söndagen, gjorde det klassiska jobbet och fick med sig alla poäng hem.

– Väldigt skönt att vinna, säger tränaren Andreas Sundqvist efter vinsten med 32–26.

I halvtid var det däremot helt jämnt (15–15) och HHF var illa ute tio minuter in i den andra halvleken. Då hade hemmalaget nämligen dragit ifrån och tagit ledningen med 24–18.

– Vi är alldeles för slarviga och har för många tekniska fel. Vi kommer inte heller åt dem bakåt och de fick skjuta lite som de ville, menar Sundqvist, som tog en time out en bit in i den andra halvleken.

– Vi snackar igenom det och sen kommer vi ut som ett helt annat lag. Defensivt stänger vi igen och spelar riktigt bra. Jag tror att vi vinner sista 20 minuterna med 14–2.

Med fyra matcher kvar att spela toppar HHF tabellen, tre poäng före Vadstena HF.

– Vi ska bara fortsätta bygga vidare på vårt spel så kommer det nog lösa sig, säger HHF-tränaren, som berömde hela laget men Gustav Föghner, Oliver Pihl och Rasmus Hesselgård i synnerhet.

Målskyttar för HHF: Axel Andersson Landholm 9, Gustav Föghner 9, Christoffer Sundqvist 3, Rasmus Hesselgård 3, Elias Andersson Landholm 3, Erik Örnros 2, Tobias Stridh 2, Erik Hoffman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!