Tuff bortamatch väntar för HHF

Åhus på bortaplan. Det är nästa uppgift för Hultsfred HF i handbollstvåan.

Tobias Stridh blir en av spelarna som ersätter Robin Löfstedt.

Tobias Stridh blir en av spelarna som ersätter Robin Löfstedt.

Foto: Magnus Strömsten

Handboll2018-12-08 07:30

Serietrean Åhus har varit lite av seriens överraskning så här långt. HHF-tränaren Bosse Sundqvist räknar med en tuff match.

– Åhus har varit bra under hela hösten. Det är kanske lite överraskande att de ligger så högt upp. De har ett väldigt ungt lag, och jag tror inte de själva hade trott att det skulle gå så här bra. Men det är ett bra gäng, som är bra skolade. Samtidigt är det roligare att spela mot sådana lag. Nu fick de visserligen stryk senast, så vi får hoppas att de inte är för taggade, säger Bosse Sundqvist.

I HHF-laget saknas storskytten och stjärnan Robin Löfstedt, som drog armbågen ur led mot Flottan förra helgen. Sundqvist räknar inte med honom före jul.

– Han behöver vila. Han var på träningen igår (läs torsdag), och det såg inte så bra ut, så det tar nog sin lilla tid, säger HHF-tränaren.

– Men nu får någon annan kliva fram, fortsätter han.

Mot Åhus talar det för att en duo som ersätter Löfstedt.

– Jag tror att det blir en delad uppgift mellan Tobias Strid och Gustav Örnros. Sedan får vi se vem som funkar bäst mot det motståndet. De kommer matchas båda två. Sedan har vi lite olika tankar om de skulle punkta Ivan Pilipovic eller spela fem mot fem-spel. Det har vi lite lösningar på, säger Bosse Sundqvist.

I laget saknas även VIktor Bjälestig, som jobbar. I övrigt åker HHF med ordinarie lag.

Sundqvist tror att nyckeln till poäng i Skåne är att vara fortsatt täta bakåt.

– Vi måste fortsätta att spela bra bakåt, och sedan hitta nycklar för att lösa upp deras försvar. Förutom den senaste matchen, så har även de varit väldigt täta bakåt. Men det är ett ungt lag som tränar mycket och jag tror att de vill springa, så det kan nog bli en fartfylld match, säger Bosse Sundqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om