Tuff bortamatch för Hultsfred

Hultsfred HF beger sig till skånska Hörby idag och match mot IK Lågan i hopp om att bärga säsongens första seger i handbollstvåan.

Albin Nilssons Hultsfred HF åker till Skåne för möte med IK Lågan i dag.

Albin Nilssons Hultsfred HF åker till Skåne för möte med IK Lågan i dag.

Foto: Magnus Strömsten

Handboll2018-10-06 08:15

Hultsfred HF föll i hemmapremiären mot HK Drott med 31-34 förra helgen, men det fanns detaljer som HHF-tränaren Bosse Sundqvist vill ta med sig till dagens match mot IK Lågan.

– Framförallt moralen. Vi hamnade i underläge, men kämpade oss ifatt tre gånger. Det är starkt att vi reser oss där. Men det gäller också att kunna knyta till det. Vi får ta med oss det och jobba vidare, säger Bosse Sundqvist.

Dagens motståndare Lågan från Hörby, vann sin premiär mot Kävlinge med 30-26 och är ett lag som HHF-tränaren har respekt för.

– Det är ett bra lag, och jag tror att det är lite vassare i år också. Framförallt på sin hemmaplan. Det kommer bli en tuff match, som vi måste spela på topp för att kunna vinna, säger han.

– Jag hoppas att killarna är taggade och att vi följer vår matchplan. Vi har helt klart chans att vinna, på förhand är det två lag som kommer kriga i samma spann i tabellen, fortsätter han.

I HHF-laget saknas två man till dagens match. Andreas Torngren och Viktor Bjälestig finns inte med i truppen. Men HHF ersätter dem inte med några andra spelare, utan åker till Skåne med en trupp på tolv spelare. Som det såg ut på fredagskvällen kommer Hultsfred heller inte göra några ändringar i förstasexan som inleder matchen, utan kör vidare på den sexa som inledde mot Drott.

– Det har varit bra träningar i veckan, där vi fått nöta vidare på vårt eget spel där vi jobbar mycket med att få bort de tekniska felen. Jag tycker att det ser bra ut inför matchen, och som det ser ut nu kommer vi inte göra några ändringar i förstasexan. Men det kan också ändra sig inför matchen, det beror lite på hur killarna ser ut på uppvärmningen, säger Bosse Sundqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!