Trots fina insatsen – Frankrike darrar inte

Insatsen mot Tyskland i kvartsfinalen i handbolls-VM var långa stunder strålande. Men den lär inte skrämma semifinalmotståndaren Frankrike. –De har väl bara vinster mot oss, säger högernian Emma Lindqvist.

Emma Lindqvist tror inte att semifinalmotståndaren Frankrike darrar av rädsla, trots den fina blågula insatsen mot Tyskland.

Emma Lindqvist tror inte att semifinalmotståndaren Frankrike darrar av rädsla, trots den fina blågula insatsen mot Tyskland.

Foto: Adam Ihse/TT

Handboll2023-12-13 20:37

I den första halvleken mot Tyskland i kvartsfinalen i handbolls-VM i danska Herning stämde allt för Sverige. Framförallt försvarsmässigt.

Det tog hela 14 minuter innan Tyskland satte sitt första mål och till slut blev det klara 27–20 till svensk favör.

Men om resultatet skrämmer Frankrike, som nu väntar i semifinalen på fredag?

Nja.

Högernian Emma Lindqvist tror att fransyskorna, som är regerande OS-mästare och som har för vana att besegra Sverige i viktiga mästerskapsmatcher, inte darrar av rädsla.

– Men det ger oss självförtroende, säger hon och syftar på prestationen mot tyskorna.

Sveriges lagkapten Jamina Roberts säger att hon inte har varit med om en liknande insats som den i den första halvleken sedan hon spelade flickhandboll hemma i Göteborg.

– I början var det extremt. Och det lade grunden för hela matchen, deras självförtroende var nog inte det bästa i paus.

Roberts tror, precis som Lindqvist, att fredagens semifinal blir något helt annat än det vi fick se i Boxen på onsdagskvällen.

– De är tuffa. Vi har historiskt sett haft problem med dem. Så det kommer nog inte att se ur så här. De har också bra försvarsspel, säger hon.

Avkast i semifinalen på fredag är 21.00.

Rättat: I en tidigare version uppgavs fel avkasttid för Sveriges semifinal. Rätt är 21.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!